REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gėda... Diskriminacija... Kančios, susijusios su būtinybe atleisti tarnaitę, kad nesupykdytum draugės. „Guardian“ pateikia 10 priežasčių, kodėl būti turtingam – nieko gero.

Gėda... Diskriminacija... Kančios, susijusios su būtinybe atleisti tarnaitę, kad nesupykdytum draugės. „Guardian“ pateikia 10 priežasčių, kodėl būti turtingam – nieko gero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Gėda

Pasak Londono verslo mokyklos psichologo Nigelo Nicholsono, jus gali persekiot gėdos jausmas, nes kiti neturi to, ką turite jūs, arba paranoja dėl to, kad kiti jums pavydi. Visa tai žinoma kaip „turtingo žmogaus našta“, ir kartais ji priveda prie paniškų priepuolių, kurių metų gimsta filantropiniai polinkiai. Verslo mokyklos psichologai (kas gi galėtų pagalvoti) gali padėti jums juos įveikti atpalaiduojančiais pratimais.

REKLAMA

2. Diskriminacija

Gavę išsilavinimą privačiose mokyklose iš pradžių mokosi elitiniuose universitetuose, o vėliau gauna pačias geidžiamiausias vakansijas. Būtent taip ir turėtų būti, nes jie turi tokį gerą išsilavinimą – ir vis dėlto kai kurie žmonės iš išorės labai piktai komentuoja tokią situaciją. Vyraujantis požiūris į privačias mokyklas virto tikra neapykanta. Gelbėja tik tai, kad privačių mokyklų atstovai dažniausių šių žmonių sapalionių negirdi.

REKLAMA
REKLAMA

3. Vertindami jūsų turtą, žmonės kartais klysta

Princas Al-Validas ibn Talalas labai nusivylė, sužinojęs, kad „Forbes“ įvertino jo turtą 13 milijardų svarų sterlingų, kai iš tiesų jis turi 20 milijardų! Ir taip nutiko po to, kai jis jiems leido pažiūrėti į savo buhalteriją! Labai apmaudu, galima su jais teistis, jie turi atsiprašyti, bet skausmas jau niekur nedings.

4. Jeigu jūs norite tapti aktoriumi, jus paims tik pasikėlusio glamūrinio vyruko vaidmeniui

Tai yra nesąžininga dėl dviejų priežasčių – pirma, jūs gi mokate atkartoti daugybę akcentų, jūs, kaip ir visi, vaikščiojote į teatro kursus. Antra, jeigu jūs pasiduosite ir bandysite gauti „pasikėlusios glamūrinio vyruko“ vaidmenį, jums teks konkuruoti su Dominicu Westu arba Damianu Lewisu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Begalinis laiko tempimas

Žmonės, kurie perka tik mėsainius ir panašius daiktus, nesupranta, kad kai tu perki ką nors stambaus, kaip, tarkime, salas, tai labai ilgai užtrunka. Tai siutina ir kelia apmaudą, nes kai tu supranti, kad kažko nori, viskas vyksta kaip su mėsainiu – tu nori to tuojau pat.

6. Kai tu esi bankininkas, žmonės tave kaltina dėl bankų sistemos

Tai iš tiesų nesąžininga. Jūsų alga – simptomas, o ne nuo viršaus iki apačios supuvusios sistemos atsiradimo priežastis.

7. Būtent tada, kai jūs sutvarkėte visus nemalonumus ir užsiimate savo reikalais...

... tavo pinigus iš tavęs nori atimti. Jie vadina tai mokesčiais. O tu niekada nesinaudojai jų mėšlinais keliais, jų niekingomis, purvinomis visuomeninėmis struktūromis. Šie žmogeliai nekenčia tavo išradingumo, ir tu nekenti jų už tai. Ir tau tenka keisti savo gyvenamąją šalį... Tu kaip pabėgėlis...

REKLAMA

8. Kai kurie žmonės, ypač nelabai turtingi, neturi net menkiausio supratimo apie tai, koks mažas gali būti namas už 2 milijonus svarų

Rūmai? JŪS TAI VADINATE RŪMAIS? Aš netgi savo priešo šuns ten neapgyvendinčiau, juk prie namo netgi nėra didelio parko.

9. Sunkumai su personalo parinkimu (1 dalis)

„Dalinkitės arba saugokite“ – tokia yra taisyklė. Tai mes galim. Mums patinka auklės, kurios tuo pat metu yra ir asmens sargybinės. Bet ar žinote, kad kai auklės iš Norlando koledžo išmoksta kovos menų, jos valandinis tarifas auga? Papasakokite mums apie kainų dempingą.

REKLAMA

10. Sunkumai su personalo parinkimu (2 dalis)

Kartą turėjau namų šeimininkę, gerokai labiau kvalifikuotą, nei aš, ir turbūt labiau protingą, sakyčiau, jei nemokėčiau dviejų kalbų (kaip moka ji). Ji 13 metų paskui mane rinko mano purvinus apatinius, bet ne karto neišreiškė savo nepasitenkinimo. Tačiau ji nesutarė su mano mergina, ir man teko ją atleisti. Ne, tiesa, tai siutina.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų