REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal Seimo priimtą įstatymą, nuo balandžio 1 dienos gyventojai turi apsispręsti dėl dalyvvimo antros pakopos pensijų kaupime. Tačiau valdantieji suabejojo, ar valstybė turės pakankamai lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, turi būti atlikti skaičiavimai , kadangi ,,vieni buvo pasakę, kad reikės lygtai 200 mln. litų, šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė pasakė – 90 milijonų“. ,,Bus ateinančią savaitę ar šią savaitę Finansų ministerijos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasitarimas ir jie pateiks ateinančiai savaitei savo matymą ir paskaičiavimus“, - trečiadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Priminęs, kad ant kiekvieno su finansais susijusio teisės akto turi būti finansų ministro parašas, A. Butkevičius sakė, kad suskaičiuoti, kiek kainuotų reforma, esą nespėta dėl to, kad buvo išvykęs finansų ministras Rimantas Šadžius.

,,Finansų ministras buvo išvykęs į komandiruotę, ir grįžo vakar vėlai vakare”.

Premjeras pridūrė, kad ,,socialdemokratai negalvoja čia apie jokį taupymą (...) ir ta pensijų reforma bus įgyvendinama prisiimant didžiulę atsakomybę, žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, suprantant, kad Europa senėja, taip pat ir Lietuva senėja, ir šitie fondai tikrai egzistuos. Bet visi sprendimai turi būti priimti vadpvaujantis ekonomine logika – atlikus paskaičiavimus, o ne taip, kaip buvo daroma anksčiau; atidaromos įstatymo priėmimo metu tam tikros durys ir dabar visi pulkit ir imkit leidimus saulės moduliams“, - kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar žmonės vis dėlto galės rinktis pensijas pagal vadinamąją ,,2+1+1“ formulę nuo 2014 metų, premjeras atsakė: ,,Šiuo metu šitas įstatymas galioja. Bus atlikti paskaičiavimai ir kitą savaitę bus pateiktas atsakymas, koks bus tas modelis taikomas“. ,,Jeigu finansų ministras būtų buvęs Lietuvoje, jau šiandien būtų buvę aišku“,- pridūrė A.Butkevičius. jis tvirtino, kad atšaukti pensijų sistemos reformos neketinama. Anot jo, net bus aiškinama, kuriems žmonėms kurioje programoje labiausiai apsimoka dalyvauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas Seimo vicepirmininko Algirdo Syso antradienio pareiškimą, kai kalbėdamas vienoje radijo laidoje jis pareiškė, jog pensijų reforma gali būti stabdoma, premjeras sakė: ,,Mes tik kalbamės apie įvairius variantus ir niekas nesako, kad stabdys“. Toks variantas, pasak A. Butkevičiaus net ,,negalimas“. Tačiau kokia bus formulė, esą paaiškės tik po to, kai bus pateikti skaičiavimai.

Primename, jog antradienį socialdemokratas A. Sysas pareiškė, kad jo partija stabdo pensijų reformą, nes ji „remia turtingus žmones neturtingųjų sąskaita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų