REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų sąjunga išplatino pareiškimą, kuriuo siūloma atstatydinti Lietuvos banko valdybos pirmininką V. Vasiliauską.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos socialdemokratų sąjunga ne kartą stengėsi atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į problemas Lietuvos bankininkystėje, į nusikalstamą neatsakingumą valdant valstybės finansus, į aplaidžius Lietuvos banko veiksmus vykdant veikiančių bankų ir kitų finansinių institucijų kontrolę. Kai kurių Lietuvos bankų valdybos narių nuolatinis politikavimas, Lietuvos banko valdybos pirmininko neatsakingumas ir keistas supratimas apie moralę, priimti sprendimai bankų „Snoras“ir „Ūkio bankas“ atžvilgiu, nešantys didžiulius nuostolius tiek bankų indėlininkams, tiek visiems mokesčių mokėtojams, aklas priešinimasis valstybinio banko, kuris leistų saugiai valdyti valstybės finansus ir sudarytų rimtą konkurenciją įsigalėjusiam užsienio bankų monopoliui, įkūrimui – visa tai leidžia manyti, kad kai kurie Lietuvos banko valdybos nariai ir pats valdybos pirmininkas neatitinka reikalavimų, keliamų šioms pareigoms.

REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų sąjunga, matydama žalą, kurią savo neatsakingais sprendimais Lietuvos valstybei daro Lietuvos banko valdyba ir jos pirmininkas, kreipiasi į Lietuvos Respublikos Prezidentę J.E. D. Grybauskaitę, į Lietuvos Respublikos Seimą ir siūlo: siekiant sustabdyti Lietuvos banko amoralius ir valstybei nusikalstamai nenaudingus sprendimus, nedelsiant inicijuoti Lietuvos banko valdybos pirmininko atleidimą iš užimamų pareigų, kaip neatitinkančio reikalavimų, kurie reikalingi šioms pareigoms atlikti, " rašoma LSDS pranešime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų