REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

MMA šuolis Vilniaus savivaldybei atvers 3 mln. litų skylę

A. Zuokas tiki, kad pavyks tinkamai subalansuoti biudžetą

Nuo 2013-ųjų pradžios Seime priimtas nutarimas padidinti minimalią mėnesinę algą nuo 850 litų iki 1 tūkst. litų tapo tikru išbandymu Lietuvos miestų savivaldybėms. Joms teks gerokai pasukti galvas, kaip užlopyti atsiversiančias biudžeto skyles.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė, kad šiuo metu sostinės savivaldybėje apskaičiuota, jog dėl MMA padidinimo biudžete atsiras 3 mln. litų deficitas: „Ši suma apskaičiuota įvertinus realų poveikį, kiek reikės papildomai Vilniaus miesto savivaldybei skirti pinigų atlyginimams pagal Seimo priimtą įstatymą dėl MMA padidinimo.“

REKLAMA

A. Zuokas tvirtino, kad sostinės savivaldybė palaikė Vyriausybės sprendimą padidinti MMA, nes, anot jo, 850 litų siekęs minimalus atlyginimas buvo nerealiai mažas.

„Kokiu būdu subalansuosime biudžetą ir rasime trūkstamus 3 mln. litų – kitas klausimas. Manau, kad per šiuos metus dirbdami kartu su Vyriausybe ir Finansų ministerija rasime reikiamus sprendimus“, – tvirtino A. Zuokas.

Priminus, kad daugiausia dėl finansavimo šiuo metu skundžiasi sostinės vaikų darželiai, A. Zuokas nuramino, jog šiuo metu šioms įstaigoms pinigų tikrai pakanka:

REKLAMA
REKLAMA

„Metų pabaigoje gali atsirasti deficitas. Be abejo, diskutavome su Finansų ministerija ir Vyriausybe apie esamą padėtį. Turime laiko priimti sprendimus iki paskutinio metų ketvirčio. 3 mln. litų bus rasti, nes privalome vykdyti įstatymo įpareigojimus.“

Meras pabrėžė, kad savivaldybės darbuotojai gauna ir gaus atlyginimus taip, kaip numatyta įstatyme: „Už sausio mėnesį, tie, kurie gaudavo minimalų atlyginimą, o tokių Vilniaus miesto savivaldybėje nėra daug, gaus ne 850 litų, o 1000 litų.“

Anot A. Zuoko, sprendimas dėl papildomų lėšų liečia ne tik Vilnių, bet ir visas savivaldybes. „Savivaldybių asociacija jau kreipėsi į atitinkamas institucijas su tiksliais skaičiavimais. Natūralu, kad per metus biudžetai yra ne kartą tikslinami. Galiu pasakyti, kad deficitą galime turėti tik metų pabaigoje, o ne šiuo laikotarpiu“, – apibendrino A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų