REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ir Kaune per porą artimiausių metų šildymo kainas būtų galima sumažinti ketvirtadaliu, trečiadienį sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Lietuvos pramonininkų konfederacijos surengtoje tarptautinėje konferencijoje kalbėdamas apie išmaniąją pramonę teigė suprantąs, kad Lietuvos verslo konkurencingumui yra labai svarbi energijos kaina, ir sakė, jog Vyriausybė yra pasirengusi ją sumažinti.

REKLAMA

„Pagrindinis uždavinys – kuo greičiau per artimiausius dvejus metus kiek galima sumažinti šilumos kainas, – sakė Premjeras ir aiškino, kad yra siekiama, jog šilumos ūkyje 30 proc. atvejų būtų naudojamas biokuras.  

Taip pat A. Butkevičius teigė, kad kainas būtų galima žymiai sumažinti pertvarkant šilumos ūkį.

„Šiandien pirmą kartą noriu pasakyti, jog esame atlikę matematinį modeliavimą, kad Kauno ir Vilniaus miestuose per dvejus metus būtų galima šildymo kainą sumažinti 25 procentais pertvarkant šilumos ūkio politiką“, – aiškino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Butkevičiaus, įvykdyti pertvarkas nėra lengva dėl šilumos ūkio dalyvių. Jeigu su jais nebus rasta bendra kalba, bus ruošiami „revoliucingi“ įstatymai.

„Jeigu kalbantis ir diskutuojant su šilumos ūkio gamintojais nepavyks susitarti, esame pasirengę paruošti revoliucingus įstatymo projektus“, – sakė premjeras.  

Taip pat Ministras Pirmininkas sakė, kad dėl suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo pastatymo jokių abejonių kilti negali.

„Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas yra mūsų politinis ekonominis klausimas. Aš labai tikiuosi, kad Lietuvoje bus išvengta visokių spekuliacijų, – sakė A. Butkevičius. – Tas terminalas turi būti pastatytas 2014 m. gruodį. Jokių kitų kalbų negali būti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų