REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Italijos policija antradienį pranešė konfiskavusi iš vietos mafijos turto už 590 mln. dolerių ir sulaikiusi 20 žmonių. Kaip informuoja BBC, didelė dalis konfiskuoto turto - kurortinių miestelių nekilnojamasis turtas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp sulaikytųjų - ne tik Italijos nusikalstamos organizacijos "Ndrangeta" nariai, bet ir jų bendrininkai iš Ispanijos.

REKLAMA

Kaip pranešė policijos atstovai, tyrimas truko nuo 2008 metų. Per šį laiką policininkams pavyko demaskuoti ištisą mafijos tinklą, kurio nariai plaudavo neteisėtu būdu įsigytas lėšas investuodami į nekilnojamąjį turtą, įskaitant ir kurortų infrastruktūrą.

Tyrėjai nustatė, kad šioje veikloje dalyvavo daug kompanijų - tiek italų, tiek užsienio, kurios sudarė vientisą tinklą. Galiausiai nusikaltėliai tapdavo dešimčių nekilnojamojo turto objektų visoje Italijoje savininkais. Ypač masiškai buvo supirkinėjamos vilos ir namai pietinėje Italijoje, Kalabrijos regione, kuris laikomas "Ndrangetos" tėvyne.

REKLAMA
REKLAMA

Anot policininkų, mafija mėgino nuslėpti neteisėtai įsigytas lėšas aktyviai padedami kai kurių turtingų Ispanijos verslininkų. Policija jų pavardžių kol kas neskelbia.

"Ndrangeta" yra viena didžiausių ir labiausiai išsiplėtusių mafijos grupuočių Italijoje. Kai kuriais vertinimais, šiai struktūrai priklauso dešimt tūkstančių žmonių. Metinės grupuotės pajamos, gaunamos iš neteisėtos veikos, siekia dešimtis milijonų dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų