REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vienas geriausių Lietuvos visų laikų krepšininkų Šarūnas Jasikevičius kovo 5 dieną švenčia 37 metų gimtadienį. 1998 metais Vilniaus „Lietuvos ryte“ profesionalo karjerą pradėjęs 195 cm įžaidėjas sėkmingai ją tęsia „Barcelona“ ekipoje, o dėl daugybės iškovotų titulų pramintas „Auksiniu berniuku“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos krepšinio gerbėjai ne kartą turėjo progos įsitikinti Š. Jasikevičiaus talentu. Itin gerai aikštę matantis, puikiai žaidimą organizuojantis ir „firminius“ juvelyrinius perdavimus „nežiūrėdamas“ atliekantis krepšininkas garsėja ir taiklia ranka.

REKLAMA

Užtenka prisiminti 2004 metų Atėnų olimpines žaidynes kai grupės rungtynėse Š. Jasikevičius taikliais tritaškiais į neviltį varė iš NBA žvaigždžių sudarytą JAV rinktinę. Tuomet lietuviai šventė pergalę 94:90. Šiuo metu vyriausias Eurolygos krepšininkas iki šiol vadinamas vienu taikliausių baudų metikų.

Šį Eurolygos sezoną jis pataikė visus 15 mestų baudos metimų, o pagal dvitaškių pataikymą užima devintą vietą – iš 42 pataikė 27 (64,3 proc.). Per 19 rungtynių šį sezoną Š. Jasikevičius vidutiniškai aikštėje praleidžia 12,3 minutės, pelno 4,9 taško ir atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, vienas geriausių įžaidėjo iš Lietuvos Eurolygos sezonų buvo 2004-2005 metais, kai jis vilkėjo Tel Avivo „Maccabi“ marškinėlius. Su šia ekipa jis ne tik trečią kartą iš eilės tapo Eurolygos čempionu, bet dar buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį penketuką ir tapo naudingiausiu lygos žaidėju.

Eurolygos titulų kolekcijoje puikuojasi 2003 metų trofėjus, laimėtas su „Barcelona“, 2004 ir 2005 metų laimėjimai su „Maccabi“ ir 2009 metų triumfas su Atėnų „Panathinaikos. Jis – vienintelis žaidėjas, laimėjęs Eurolygą su trimis skirtingomis komandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo pėdsaką Šaras paliko ne tik Europoje, bet ir pajėgiausioje planetos lygoje – NBA. 2005 metais liepą Š. Jasikevičius pasirašė trejų metų 12 mln. JAV dolerių vertės sutartį su „Indiana Pacers“ komanda. Per pusantro sezono įžaidėjas sužaidė 112 rungtynių, vidutiniškai pelnė 7,3 taško ir atliko 3 perdavimus.

Likimas jam nebuvo palankus, nes 2007 metų sausį lietuvis pateko į mainų sūkurį ir atsidūrė „Golden State Warriors“ komandoje. Trenerių sprendimu čia daugiau trynė atsarginių suolą, nei stebino žiūrovus savo „firminiais“ perdavimais. Sezono pabaigoje „Auksinis berniukas“ nusprendė grįžti į Europą ir tris sezonus gynė „Panathinaikos“ garbę.

REKLAMA

Tiesa, su amžiumi atsirado ir daugiau sveikatos bėdų. 2009 metais dėl kelio operacijos pusmetį be kamuolio praleidęs Š. Jasikevičius blaškėsi – kelis mėnesius buvo užsivilkęs „Lietuvos ryto“ aprangą, vėliau perėjo į „Fenerbahce Ulker“, o praėjusį sezoną vėl žaidė „Panathinaikos“ ekipoje vadovaujamas gerai pažįstamo trenerio Željko Obradovičiaus. Nepaisant daugybės gandų, kad vasarą pasirašys sutartį su „Žalgiriu“, Šaras pasirinko „Barcelona“.

Su Lietuvos rinktine jis 2000 metais laimėjo olimpiados bronzą, 2003 metais – Europos čempionato auksą, o 2007 metais tapo Senojo žemyno pirmenybių trečios vietos laimėtoju. Per karjerą rinktinėje jis – antras pagal sužaistų rungtynių skaičių po Gintaro Einikio – 104 ir trečias pagal pelnytus taškus po Artūro Karnišovo ir Sauliaus Štombergo – 1031.

REKLAMA

Atrodo, Š. Jasikevičius surado laimė ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų. 2006 metų santuoka su 1998 metų Mis pasaulis Linor Abargil truko tik dvejus metus. Tačiau 2009 metais Atėnuose krepšininkas sutiko Anna Douka, pora augina mergaitę Aila (gimė 2010 metais) ir berniuką Šarūną (gimė 2012 metais).

Su gimtadieniu, Š. Jasikevičiau!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų