REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta Paškevičiūtė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Jolanta Paškevičiūtė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

REKLAMA

Izraelis okupuotame Vakarų Krante nustatė autobusų maršrutus tik palestiniečiams – esą taip užtikrinamas maršrutų saugumas. Žmogaus teisių gynėjai tokią atsargumo priemonę vadina rasizmu.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė į Izraelį prasideda prie Ejalo karinio posto. Turintys leidimus įvažiuoti į Izraelį palestiniečiai lipa į jiems skirtą autobusą.

REKLAMA

Izraelio transporto ministerija tvirtina buvusi priversta nustatyti autobusus tik palestiniečiams, kurie važinėja į darbą iš Vakarų Kranto į Izraelį ir atgal. Vakarų Krante gyvenantys žydų naujakuriai skundžiasi, kad bendruose autobusuose jaučiasi nesaugiai.

Nauja tvarka esą tik padeda gerinti viešąjį transportą, jokio izoliavimo. Bet žmogaus teisių gynėjų tai neįtikina – toks atskyrimas kvepia rasizmu.

„Taip, autobusai perpildyti, gerai, kad pradėjo važinėti daugiau autobusų. Bet visi turi turėti teisę lipti į bet kokį autobusą. Atskiri autobusai palestiniečiams ir izraeliečiams – tai pasibaisėtina“, – teigia žmogaus teisių gynimo grupės vadovė Jessica Montell.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai sako, kad taip jiems lengviau patikrinti iš Izraelio grįžtančius palestiniečius, ar jie nesiveža vogtų daiktų, Esą tai įprastas patikrinimas.

Izraeliečiai užėmė Vakarų Krantą per 1967-ųjų Artimųjų Rytų karą ir nutiesė jame padorų kelių tinklą. Palestiniečių siekį, kad Vakarų Krantas, kaip ir Gaza, Rytų Jeruzalė, taptų jų būsimos valstybės dalis, palaiko tarptautinė bendruomenė, kuri žydų naujakurių gyvenvietes Vakarų Krante laiko neteisėtomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų