REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po Ūkio banko žlugimo įtarimai mesti ir Lietuvos bankui. Paaiškėjo, kad likus valandai iki sprendimo stabdyti banko veiklą į skęstantį Vladimiro Romanovo laivą vis dar buvo pumpuojami valstybės pinigai. Paskelbusi apie V. Romanovui priklausiusio Ūkio banko veiklos sustabdymą Lietuvos banko vadovybė atvirai šaipėsi iš valstybės įstaigų vadovų, nekreipusių dėmesio į blogas žinias ir rizikavusių jame laikyti pinigus, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gali būti, kad pro pirštus į šią riziką žiūrėjo ir Lietuvos bankas. Likus vos valandai iki sprendimo sustabdyti Ūkio banko veiklą per centrinio banko iždo sąskaitą į žlungančią prieštaringai vertinamo verslininko imperiją vis dar buvo pervedamos valstybės lėšos. Tokios "dovanos" iš Lietuvos banko sulaukė Nacionalinė mokėjimo agentūra. Į jos sąskaitą Ūkio banke 16 mln. litų Finansų ministerija pervedė paskutinę minutę, kai išgelbėti valstybės lėšų jau buvo neįmanoma.

Paklaustas, kodėl bankas nesiėmė priemonių valstybės įstaigų lėšoms Ūkio banke apsaugoti, vienas Lietuvos banko vadovų Raimondas Kuodis tuomet dėstė, kad už tai esą atsakingi patys įstaigų atstovai - Lietuvos bankas negalėjo įspėti valstybės įstaigų apie veiksmus Ūkio banko atžvilgiu, nes tai būtų sukėlę šio banko griūtį. Bet kas trukdė Lietuvos bankui pristabdyti per jo iždo sąskaitą prieš pat moratoriumą atliekamas operacijas su valstybės pinigais, banko atstovai į kalbas nesileidžia. "Viena ranka gramzdino banką, o kita maitino".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų