REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvęs Joniškio rajono savivaldybės Vietinio ūkio ir turto skyriaus vedėjas Dainius Vyšniauskas Savivaldybės administraciją padavė į teismą dėl neteisingo atleidimo iš darbo. Savivaldybėje Tarybos sprendimu sausio pradžioje įvyko reorganizacija, po kurios darbo neteko ne vienas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Sieks moralinės žalos atlyginimo

Buvęs savivaldybės tarnautojas Dainius Vyšniauskas „Šiaulių kraštui“ patvirtino, kad su Joniškio rajono savivaldybe bylinėsis dėl neteisingo atleidimo iš darbo. Tačiau, kol neįvyko teismas, situacijos komentuoti nesutiko.

REKLAMA

Buvęs savivaldybės Vietinio ūkio ir turto skyriaus vedėjas Dainius Vyšniauskas iš teisminio proceso tikisi moralinės žalos atlyginimo.

Jo nuomone, reorganizacija buvo kaip priedanga susidoroti su politiškai netinkamais asmenimis.

„O kaip kitaip galvoti? Pareigų neteko trys socialdemokratų partijos nariai skyrių vedėjai: Vietinio ūkio ir turto, Socialinės paramos, Informacinių technologijų, nors priekaišų dėl darbo bent jau aš negirdėjau,“ – „Šiaulių kraštui“ dėstė D. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurse dalyvauti nematė prasmės

Savivaldybės vadovai kaltinimus atmeta. Jų įvardijamos reorganizacijos priežastys: siekis supaprastinti valdymą ir sumažinti išlaidas.

Siekta „stambinti“ padalinius, nes kai kuriuose skyriuose dirbo po 1 ar 2 žmones, nors pagal Viešojo administravimo įstatymą turėtų dirbti bent 3. Taip pat reikėjo steigti naujų pareigybių seniūnijose. Apskaičiuota, kad per metus bus sutaupyta apie 117 tūkstančių litų.

Savivaldybės administracijos direktorius Voldemaras Bandžiukas „Šiaulių kraštui“ sakė, kad Dainiui Vyšniauskui galėjo siūlyti tik laisvas valstybės tarnybos vietas, bet tokių, kurios jį tenkintų, nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl jis nedalyvavo Infrastruktūros skyriaus vedėjo konkurse? Jis turėjo šansų laimėti,“ – įsitikinęs V. Bandžiukas.

Dainius Vyšniauskas retoriškai klausia:

„Jei esu nepageidaujamas asmuo, kaip būčiau galėjęs dirbti laimėjęs konkursą? Tai kokia prasmė jame dalyvauti?“

Sujungti ir suformuoti nauji skyriai

Pagal Joniškio rajono Tarybos sprendimą savivaldybės administracijoje buvo panaikinti Civilinės metrikacijos, Informacinių technologijų, Juridinis, Kraštotvarkos ir architektūros, Sveikatos, Socialinės paramos bei Vietinio ūkio ir turto skyriai.

Jie buvo sujungti ir suformuoti nauji skyriai: Architektūros ir teritorijų planavimo, Infrastruktūros, Socialinės paramos ir sveikatos, bei Teisės ir metrikacijos.

Vyriausiųjų specialistų, nepriklausančių padaliniams, pareigybės pagal darbo pobūdį perduotos skyriams.

Loreta RIPSKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų