REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Į Kauno viešbučio „Park Inn“ salę kovo pradžioje grįžta „Aktorių trio“ – legendinis lietuviškų autorinių dainų kolektyvas. Vienas jo narių – aktorius Kostas Smoriginas – pasakojo ne tik apie artėjantį koncertą, bet ir kokiomis mintimis bei nuotaikomis šiandien gyvena ne vieną dešimtmetį gyvuojantis trio.

 Į Kauno viešbučio „Park Inn“ salę kovo pradžioje grįžta „Aktorių trio“ – legendinis lietuviškų autorinių dainų kolektyvas. Vienas jo narių – aktorius Kostas Smoriginas – pasakojo ne tik apie artėjantį koncertą, bet ir kokiomis mintimis bei nuotaikomis šiandien gyvena ne vieną dešimtmetį gyvuojantis trio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ko tikėtis klausytojams kovo 9-osios koncerte Kaune? Ar ketinate pristatyti naujų kūrinių?

– Taip, bus naujų ir mano, ir Sauliaus Bareikio, ir Olego Ditkovskio dainų. Bet iš tiesų publika iš mūsų visuomet laukia senųjų kūrinių. Naująsias dainas pateiki atsargiai, po truputį, ir ilgainiui jos tampa taip pat mylimos kaip senosios.

REKLAMA

– Ką toks senųjų dainų populiarumas reiškia pačiam atlikėjui? Ar tai malonu, ar ilgainiui visgi pradeda įgristi?

– Malonu, nes tai laiko patikrintos dainos. Be to, gyvai grojant kaskart skiriasi jų interpretacijos, akcentai, juolab kai koncertuoji trise. Ir šiame koncerte bus labai daug naujo ir labai daug seno. Turbūt už tai publika mus ir myli.O netikėtumai gyvo koncerto metu yra neišvengiami.

– Kaip dažnai šiandien visi kartu koncertuojate?

– Tiesą sakant, ir su šiuo trio, ir su kitu (kartu su Neda ir O. Ditkovskiu) koncertuojame pakankamai dažnai. Be abejo, visi turime ir kitų veiklų, pavyzdžiui, Saulius koncertuoja su Andriumi Kulikausku, aš turiu darbų teatre. Tenka laviruoti, bet šioje profesijoje tai neišvengiama.

REKLAMA
REKLAMA

Su „Aktorių trio“ esame kartu jau daug metų, surengėme daugybę koncertų. Kitas trio – su puikia vokaliste, instrumentaliste Neda, kuri įneša dar kitokių spalvų. Abu šie trio yra mano idėjos vaikai. Man nėra jokio skirtumo, su kuriuo groti.

– „Aktorių trio“ susikūrė 1995-aisiais. Kaip per tą laiką keitėsi jūsų klausytojai?

– Turiu pasakyti, kad mūsų žiūrovas jaunėja. Yra, aišku, žmonių, kurie dar vežiojasi mūsų kasetes, saugo jas kaip relikvijas. Bet dabar mūsų klauso ir labai daug akademinio jaunimo, moksleivių. Jauni žmonės domisi daina ir gera poezija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esu daugybę kartų sakęs, kad nevadinu mūsų kūrybos dainuojamąja poezija. Tiesiog yra geras tekstas ir gera muzika. Mūsų dainos yra atviravimai, išpažintys. Man dabar patinka tik tie kūriniai, kurie pasakoja istoriją. Nors, pavyzdžiui, „Žalia žalia“ dar dažnai grojame, nes tai jau klasika. O „Daugiau nebeliko“ mūsų koncertuose skamba jau rečiau.

– Kaip per tiek metų jums, S. Bareikiui ir O. Ditkovskiui pavyko neišsidraskyti, vis dar kartu tilpti scenoje?

– Buvo visko. Mes skyrėmės du kartus, čia ne paslaptis. Bet nebuvo jokių tragedijų, niekas niekieno žmonos nenuviliojo (juokiasi). Parodykite man grupę, kuri neišsiskyrė. Bitlai – ir tie išsiskyrė. Nors „Pink Floyd“ nariai, pavyzdžiui, po šitiek metų vėl groja kartu. Pokyčiai nėra blogas dalykas. Be jų tiesiog stovėtum vietoje, užsikonservuotum.

REKLAMA

Mes visi trys esame labai skirtingi. Skirtingos asmenybės, skirtingi mūsų kūriniai. Bet gal ir dėl to mus žmonės myli. Be to, sugebame susitarti, rasti bendrą kalbą. Neišvengiamai vienas kitą formuojame.

– Gal jau pagalvojate apie artėjantį „Aktorių trio“ dvidešimtmetį? Kaip ketinate jį paminėti?

– Dabar daugiau galvoju apie albumą, kurį išleisiu 60-mečio proga. Albumo pristatymas vyks balandį, dalyvaus ir trio, ir kiti žmonės, su kuriais teko dirbti: Audrius Balsys, Petras Vyšniauskas, Gintaras Šulinskas. O „Aktorių trio“ dvidešimtmetis – net nežinau, kada jis iš tiesų sukanka. Juk buvome išsiskyrę, vėliau vėl susiėjome. Gal surengsime geriausių abiejų trio dainų koncertus. Be to, mūsų atliekamas žanras toks, kad čia stadionų nesurinksi. Tūkstantis žiūrovų – jau gerai. Juk negrojame popso. Tai, ką darome, nėra lengva, koncertus baigiame šlapi.

„Aktorių trio“ (K. Smorigino, O. Ditkovskio, S. Bareikio) koncertas Kauno „Park Inn“ viešbučio „Alfa“ salėje įvyks kovo 9 d. 18val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų