REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Vitalijus Gailius siūlo, kad aukcionus savo turtui parduoti valstybė ir savivaldybės turėtų skelbti internete. Pasak jo, Vyriausybė turėtų keisti nenaudojamo valstybės ir savivaldybių turto pardavimo aukcionuose tvarką perkeldama juos į interneto erdvę – tokiu būdu valstybė gautų didesnę finansinę naudą ir užtikrintų skaidrumą.

REKLAMA
REKLAMA

V. Gailius kartu su Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu Remigijumi Šimašiumi raštu kreipėsi į Vyriausybę ir Ūkio ministeriją, kad ši patobulintų dar 2001 m. Vyriausybės nutarimu reglamentuotą tvarką.

REKLAMA

„Dabar galiojanti nereikalingo ar netinkamo naudoti valstybės ir savivaldybių turto pardavimo viešuose aukcionuose tvarka dažnai neužtikrina, kad valstybė sulauks finansiškai maksimaliai naudingo sandorio. Be to, išlieka abejonių dėl skaidrumo – skelbiamo tiesioginio aukciono dalyviai dažnai būna tie patys asmenys. Taip atsiranda prielaidų iš anksto įvertinti turtą ir susitarti dėl kainos. Dėl to manome, kad būtų racionalu aukcionus, kai tai įmanoma, perkelti į viešą interneto erdvę“, – teigė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas V. Gailius.

Kreipimesi į Vyriausybę pažymėta, kad aukcionus internete valstybės ar savivaldybės turtui parduoti būtų galima skelbti ir organizuoti per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą, Registrų centro Antstolių informacinę sistemą ar kitą aukcionams skirtą platformą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų