REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo Gabrielių Liaudanską-Svarą. Apdovanojimas skirtas Valstybės atkūrimo dienos proga, tačiau Vasario 16-ąją atlikėjas jo atsiimti negalėjo, mat buvo išvykęs į koncertinį turą.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo Gabrielių Liaudanską-Svarą. Apdovanojimas skirtas Valstybės atkūrimo dienos proga, tačiau Vasario 16-ąją atlikėjas jo atsiimti negalėjo, mat buvo išvykęs į koncertinį turą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gavęs ordiną Svaras beveik pusvalandį praleido su šeima ir Prezidente besišnekučiuodamas, o kiek vėliau gerai nusiteikęs atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

REKLAMA

„Su Prezidente kalbėjomės apie paprastą gyvenimą – apie šeimą, laisvalaikį, užsiėmimus, knygas“ , – besišypsodamas trumpai apibūdino savo ir šalies vadovės susitikimą.

Paklaustas, kaip jaučiasi gavęs tokį garbingą įvertinimą, atlikėjas neslėpė, kad jį apėmė ir malonūs, ir keisti jausmai: „Kai sužinojau, kad gavau medalį, iš pradžių net išsigandau, mane aplenkė labai keisti jausmai, bet nemeluosiu – iš tikrųjų labai malonu. Aš nemėgstu gyvenime būti vėliava, bet šiuo atveju šį apdovanojimą priimu būtent kaip vėliavą, kaip ženklą ne tik man, bet ir visiems tiems žmonėms, su kuriais aš veikiu tai, ką veikiu savo gyvenime.  Mano gyvenime pagrindinis darbas yra žodis, aš daug kalbu, o be to, kad kalbu, dar užsiimu ir įvairiomis veiklomis, todėl, kad manau, jog patys svarbiausi žodžiai yra darbai. Linkiu mums visiems kuo daugiau darbų, o šiaip ne dėl medalių mes viską darom.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kaip šią naujieną sutiko draugai ir artimieji, dainininkas pradėjo nuoširdžiai juoktis: „Kuo artimesni draugai, tuo labiau juokėsi, dabar bent turės dėl ko iš manęs pasijuokti, o jei rimtai – visi džiaugiasi. Sulaukiau daug palaikymo, rankos paspaudimų, dėl to jaučiuosi nepatogiai, bet kartu ir gerai“, – prisipažino jis.

Į prezidentūrą Svaras atvyko su šeima, todėl paklaustas, ką ši diena reiškia jo vaikams, siūlė pasiklausti jų pačių, bet vis dėlto prisipažino, jog tikisi, kad tokios akimirkos jiems įsimins ir bus vertingos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai svarbu vaikystėje yra prisiminimai, o jiems labai čia smagu. Mes kiekvienas turime daug prisiminimų iš vaikystės – kur mes buvome, su kuo, ką matėme, todėl manau, kad jiems gyvenime šis apsilankymas gal kada nors kažką reikš. Jie tai prisimins, gal kažkam kitam papasakos, o gal patys kada nors gyvenime dėl savo pačių veiklos, aš labai tikiuosi, ateis į prezidentūrą.“

Skandalingais ir atvirais dainų tekstais garsėjantis grupės „G&G Sindikatas“ lyderis teigė, kad šis įvertinimas nepakeis jo sceninio įvaizdžio ir tekstų: „Galvojau, kad dabar mane tarsi įpareigos, bet tvirtai apsisprendžiau, kad rašysiu kaip rašiau, darysiu ką dariau, ir niekas neturi dėl to pasikeisti.“

REKLAMA

Žiniasklaidoje paskelbus, kas Svaras „Už nuopelnus Lietuvai“ gaus medalį, visiems gerai žinomas Algis Ramanauskas atvirai išreiškė dėl to pasipiktinimą ir tokį sprendimą pavadino klaikiu. Svaro pasiteiravus, ką jis manantis apie tokią nuomonę, atlikėjas išliko taktiškas ir į žodžių karą nesileido: „Tikriausiai tai ir reiškia, kad Algiui tai atrodo klaiku. Mes šiaip nesam draugai, bet ką gi – vieni džiaugiasi, kitiems klaiku, o aš labai džiaugiuosi, kad pasaulis yra margas ir žmonės turi savo nuomonę, tų nuomonių priešprieša kartais ir skatina pasaulį judėti.“

REKLAMA

D. Grybauskaitė: kuo daugiau tokių žmonių – tuo stipresnė Lietuva

„Aktyvi žinomų žmonių pilietinė ir visuomeninė veikla – geras pavyzdys jaunajai kartai, kad mūsų šalies laisvė yra tiesiogiai susijusi su atsakomybe. Atsakingai gyventi, rūpintis tais, kuriems reikia pagalbos, padėti vieni kitiems – tai laisvos šalies laisvų žmonių pareiga. Kuo daugiau mūsų valstybėje bus tokių žmonių – tuo stipresnė bus Lietuva“, – sakė šalies vadovė.

G. Liaudanskas aktyviai prisideda prie jaunimui, paaugliams ir vaikams skirtų socialinių projektų prieš patyčias, smurtą ir narkomaniją. 2010-aisiais jis buvo paskirtas Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi Lietuvoje ambasadoriumi, dalyvavo „Maisto banko“ akcijose bei jaunimą dalyvauti rinkimuose skatinančioje pilietinėje iniciatyvoje „Man Ne Dzin“.

 Muzikantas bendradarbiavo įgyvendinant programą „2008-ieji – skaitymo metai“, nuolat dalyvauja skaitymo skatinimo iniciatyvoje „Skaityk ir dovanok“. 2009-aisiais kartu su būriu lietuvių leidosi į dviejų savaičių ekspediciją „Misiją Sibiras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų