REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos tarptautinės finansinės atsargos 2012 m. pabaigoje padidėjo iki 3,3 trln. JAV dolerių. Ši suma du kartus viršija pasaulio aukso atsargas. Apie tai praneša "Bloomberg".

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos atsargos viršijo visų aukso atsargų vertę 2004 m. Nuo tada, atsižvelgiant į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio aukso tarybos duomenis, aukso kainos išaugo 263 proc., iki 1580 JAV dolerių už Trojos unciją.

REKLAMA

Tuo tarpu Kinijos atsargos per tą patį laikotarpį padidėjo 721 proc. Palyginimui, visos kitų BRIC šalių - Brazilijos, Rusijos ir Indijos - atsargos išaugo 400 procentų, iki 1,1 trln. JAV dolerių.

Kinijos rezervuose aukso dalis sudaro tik du procentus, o, pavyzdžiui, JAV ir Vokietijoje, šis skaičius yra apie 70 proc. Kinija užima pirmą vietą pagal tarptautinių rezervų vertę ir pralenkia Japoniją, Saudo Arabiją, Rusiją ir Šveicariją.

2011 m. spalį-gruodį Kinijos užsienio valiutos atsargos sumažėjo pirmą kartą nuo 1998 m. antrojo ketvirčio. Vertė sumažėjo 20 mlrd., iki 3,18 trln. JAV dolerių. Tai buvo aiškinama atsargų kapitalo nutekėjimu į dolerių akyvus ir valiutos atsargų perkainojimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų