REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvišalio Rusijos ir Ukrainos dujų konsorciumo sukūrimas netrukdo Kijevui ir Europos Sąjungai (ES) toliau bendradarbiauti, sakė Europos energetikos komisaras Giunteris Otingeris (Gunther Oettinger). Apie tai praneša "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

"Vyriausybės teisė - nuspręsti, kam priklauso dujų tiekimo sistema (DTS) ir kas ją valdo. Jei Kijevas nuspręs, kad tai "Gazprom", kodėl gi ne? Juk "Gazprom" taip pat dalyvauja kituose vamzdynų projektuose ES. Tačiau šiuo atveju "Gazprom" turi laikytis taisyklių, kurios taikomos Europos energetikos sąjungoje (EES). Tai turi turėti omenyje ir Ukraina, nes ji yra šios sąjungos narė", - sakė G. Otingeris interviu "Kommersant-Ukraina", paskelbtame pirmadienį.

REKLAMA

Pasak jo, ES galėtų pasiūlyti Ukrainai trišalį konsorciumą, kuriame dalyvautų ir Europos versininkai. "Bet jei iš jūsų pusės nematysime jokios paramos, tai ir mes nerodysime aktyvumo. Sprendimas yra jūsų vyriausybės rankose", - sakė Komisijos narys.

Ukraina siūlo sukurti dujų transportavimo konsorciumą, kuris valdytų Ukrainos DTS. Anksčiau Kijevas ne kartą reikalavo trišalio valdymo, t. y. ne tik Rusijos, bet ir Europos.

Derybos tarp Ukrainos prezidento Viktoro Janukovičiaus ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino numatytos pirmadienį, kovo 4 d.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų