REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Persikraustymas iš vieno būsto į kitą – nemenkas stresas. Tiesa, vietos pasikeitimo džiugesį ir naujo gyvenimo etapo pradžią neretai aptemdo persikraustymo rūpesčiai: kol viską supakuojate, pervežate, o paskui išpakuojate ir išdėliojate – gali ir ne vienas mėnuo praeiti. O ką jau kalbėti apie įvairiausius nepabaigtus darbus-darbelius – tai lentynos naujajame bute trūksta, tai šviestuvo vis dar negavote.

Persikraustymas iš vieno būsto į kitą – nemenkas stresas. Tiesa, vietos pasikeitimo džiugesį ir naujo gyvenimo etapo pradžią neretai aptemdo persikraustymo rūpesčiai: kol viską supakuojate, pervežate, o paskui išpakuojate ir išdėliojate – gali ir ne vienas mėnuo praeiti. O ką jau kalbėti apie įvairiausius nepabaigtus darbus-darbelius – tai lentynos naujajame bute trūksta, tai šviestuvo vis dar negavote.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlome keletą svarbių smulkmenų, kurios palengvins persikraustymo procesą, padės išvengti chaoso ir suirutės ne tik naujuose namuose, bet ir kasdieniame gyvenime.

REKLAMA

Senuosiuose namuose:

• Pakuokite daiktus ne bet kaip. Vos sudėjusi juos į dėžes, nepatingėkite ryškiomis, didelėmis raidėmis užrašyti, kas jose yra ir į kurį kambarį nešti. Beje, ir būtinai ryškiomis raidėmis, o jei norite – ir ženklais, pažymėkite dėžes, kuriose sudėti trapūs, dūžtantys daiktai. Taip pat praverstų sudėlioti ženklus, kaip statyti dėžes, kur jų viršus, o kur – apačia ir ar galima vartyti. Kraunant į automobilį ir pervežant tai gali būti ypač svarbu.

REKLAMA
REKLAMA

• Jei į naują būstą pervežate senus baldus, gali būti, kad daiktus bus patogiau pakuoti ne juos rūšiuojant pagal paskirtį, o pagal tai, kur jie anksčiau buvo: į vieną dėžę krauti viską iš vienos spintos lentynų, į kitą – viską iš komodos. Atitinkamai ir ant dėžių užrašykite, iš kurios vietos daiktai jose sukrauti. Juk prie senosios tvarkos jau spėjote priprasti, taigi staiga prireikus vieno ar kito daikto bus labai nesunku surasti, kurioje gi jis dėžėje.

• Stalčiuose esančius daiktus apskritai nebūtina krauti į dėžes. Ištraukite visą stalčių, sandariai apsukite jį, su visais jame esančiais daiktais, specialia apsaugine polietileno plėvele – ir štai jums kuo patogiausia dėžė, kurią persikrausčius teliks išvynioti iš plėvelės ir įkišti atgal į spintą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Prieš pradėdama nešti daiktus į naują butą dar kartą atidžiai apžiūrėkite jame atliktą remontą: ar nėra dažymo, grindų lakavimo broko, ar visi sanitariniai mazgai sandarūs, ar unitazo bakelis, vonia, dušas veikia sklandžiai? Nes jei reikės ką nors pataisyti ar perdaryti, susinešus baldus ir daiktus bus daug sunkiau.

• Susitvarkykite namus dar prieš pradėdama nešti daiktus – išplaukite grindis, nušluostykite dulkes. Kol daiktų nėra – tai tikrai paprasta. Ir nesvarbu, kad sunešus juos grindis vėl teks plauti iš naujo bei dar ne katą valyti dulkes. Kuo švaresnėje erdvėje tvarkysitės, tuo darbas bus lengvesnis.

REKLAMA

• Prieš įsikraustydama, kol naujųjų namų erdvė dar tuščia, iškvėpinkite ją: uždekite aromatinę žvakę, pasmilkykite mėgstamų smilkalų. Taip iš karto susikursite savo namų aromatą ir mažiau erzins užsilikęs svetimų namų kvapas ar dažų ir remonto kvapai.

• Jei tik galite sau leisti tokią prabangą – pasisamdykite perkraustymo kompaniją. Ji padės sutaupyti daug nervų ir laiko.

Kraustymasis:

• Neškite visas dėžes iš karto į tas patalpas, kur ketinate sudėti jose esančius daiktus. Juk ne veltui darbavotės ryškiu markeriu ir surašinėjote ant dėžių, kuriame kambaryje jos turėtų atsidurti!

REKLAMA

• Jei turite mažų vaikų ar augintinių, jų būtiniausius daiktus išpakuokite pirmiausia – taip palengvinsite jiems adaptaciją naujoje vietoje.

• Iš savo daiktų pirmiausia išpakuokite viską, ko jums prireiks miegojimui (paklokite lovą, apvilkite patalynę), ir kasdienės higienos reikmenis. Mat visus kitus daiktus veikiausiai dar dėliosite po vietas ne vieną dieną, o be miego ir nenusiprausus jūsų gyvenimas naujoje vietoje tikrai neprasidės.

• Prieš išpakuodama daiktus įsitikinkite, ar jie jau tikrai turi savo vietą, nes kitaip teks juos nuolat perdėlioti iš vienos vietos į kitą, ir taip naujuose namuose netruks įsivyrauti chaosas – tad gal verčiau kol laukiate užsakytos spintos ar lentynų, tegul jose numatyti sudėti daiktai palaukia dėžėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Iš pradžių susitvarkykite vieną kurį nors kambarį – turėsite bent šiokią tokią jaukią gyvenamąją erdvę, tada galėsite ramiau tvarkytis ir kitas patalpas.

Naujo gyvenimo pradžia

• Manote, kad naujieji namai pernelyg tušti ir vis dar nejaukūs? Paprašykite nagingų draugų ar šeimos narių, kad būtent jūsų būstui pagamintų kokį dailų rankdarbį. Net ir močiutės nerta servetėlė akimirksniu sušildys naujuosius namus, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti pernelyg sterilūs, tušti, nejaukūs ir "neapgyventi".

REKLAMA

• Nebijokite kurį laiką pagyventi be užuolaidų, šviestuvų ar neišsirinkusi dominuojančių interjero spalvų. Keletą dienų pagyvenusi naujoje vietoje, pamačiusi, kiek saulės kuriuo paros metu čia patenka, ar patalpos šiltos ir jaukios, ar vėsios ir tamsios, netruksite susivokti ir kokių spalvų bei dekoro čia norite. Spalvos ir interjero idėjos pačios ateis jums į galvą, geriau atitiks kambarių nuotaiką ir jūsų poreikius.

• Pasiruoškite smulkių dovanėlių kaimynams, saldumynų ir smulkmenėlių jų vaikams. Ne paslaptis, kad su kaimynais geriau sutarti kuo puikiausiai, taigi vos įsikraustysite – būkite pasirengusi: gal miela smulkmenėlė padės atsidėkoti už padėtas užnešti dėžes, o gal netikėtai pasitaikys proga pasikviesti kaimynus puodeliui arbatos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų