REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Vatikane prasideda pasiruošimas konklavai, kurios metu bus renkamas naujas popiežius, informuoja „Reuters".

Pirmadienį Vatikane prasideda pasiruošimas konklavai, kurios metu bus renkamas naujas popiežius, informuoja „Reuters".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį prasidės kasdien vyksiantys kardinolų susitikimai. Jų metu bus sprendžiama, koks turėtų būti naujasis popiežius ir kuris kardinolas labiausiai atitinka reikalavimus. Tikimasi, kad popiežius bus išrinktas kitą savaitę ir po kelių dienų oficialiai taps katalikų Bažnyčios vadovu bei galės vadovauti Velykų ceremonijoms, kurios prasidės Verbų sekmadieniu kovo 24 dieną.

REKLAMA

Kardinolai kasdien rinksis į dvi pasitarimų sesijas, nes norima kuo greičiau pasiruošti konklavai. Kardinolai niekuomet viešai neatskleidžia, už ką ketina balsuoti, bet pateikia užuominų, nes per interviu papasakoja, koks, jų nuomone, turėtų būti idealus popiežius.

Dauguma kardinolų teigia, kad naujasis popiežius pirmą kartą galėtų būti ne europietis, bet neaišku, kaip balsuos konklava, kurioje europiečiai turi nedidelę daugumą.  

REKLAMA
REKLAMA

Balsavime turi dalyvauti 115 kardinolų, tačiau ne visi jie jau yra atvykę į Romą. Dabar jau buvęs popiežius Jozefas Ratzingeris artimiausius mėnesius praleis užmiesčio rezidencijoje, į kurią sraigtasparnių nuvyko iš karto po to, kai oficialiai pasitraukė iš savo pareigų. Prieš tai jis atsisveikino su kardinolais ir pažadėjo klausytis ir gerbti būsimą popiežių.

Apie tai, kad ketina palikti Šventąjį sostą Benediktas XVI pranešė vasario 11 dieną. Savo sprendimą 85 metų pontifikas motyvavo tuo, kad jėgos ir amžius daugiau nebeleidžia jam tinkamai eiti savo pareigas. Benediktas XVI tapo pirmuoju per 600 metų katalikų bažnyčios vadovu, pasitraukusių iš savo pareigų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų