REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš nedaugelio dalykų, kuriuos tikras džentelmenas PRIVALO mokėti – tai sakyti komplimentus. Pats džentelmenas gali būti skaistus, drovus, mikčiojantis, neiškalbingas ir neišvaizdus, tačiau sugebėjimas laiku ištarti tinkamą frazę, nutaisyti miną ar parodyti pagarbų gestą, skirtą moteriai (o ir vyrui) akimoju nubrauks visus jo trūkumus.

REKLAMA
REKLAMA

 

Nes komplimentas (žodinis ar judesys) yra tiesus kelias į pašnekovo palankumą. Šioje planetoje nėra nė vieno žmogaus, kuris nesiektų pripažinimo už savo pastangas ir veiklą. Čia nerasite nė vieno, kuris nenorėtų būti pagerbtas, mylimas ir reikalingas. Komplimentas šiuos poreikius ir patenkina.

REKLAMA

 

Komplimento tikslas – priversti moterį pasijusti gerai ir ypatinga. Žinoma, tai nėra lengva. Dažniausiai sakomi ir girdimi komplimentai yra banalūs, paviršutiniški, akivaizdūs, tušti ir beprasmiai. Mes žinome, kad juos reikia sakyti, tačiau retas moka tai atlikti kaip reikiant (juoba kad retas juos išvis sako – mes labiau linkę savo nuomonę pasilaikyti sau ir emocijų atvirai nereikšti). Bet gal Jus paguos tai, kad rasti idealų komplimentą nėra sunku (deja, nėra universalaus, tinkančio visiems atvejams) – nes komplimentui svarbiausia – tinkamas momentas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Juoba kad ir mokytis niekada nėra per vėlu, kaip nėra vėlu ir pradėti juos naudoti. Nes, kaip sakydavo Džeimsas Bondas, „kiekviena diena yra verta sakyti komplimentams“, o jam su moterimis, kaip žinia, sekėsi…

 

Pradėkite nuo to, kad kritiškai ir objektyviai (su draugų pagalba ar be jos) įvertinkite tai, kaip išvis kalbate, ir kaip valdote žodį. Jūsų žodynas – skurdus ar turtingas? Kalbate mįslėmis ir pernelyg sudėtingai? Ar žmonės Jumis išvis tiki? Kiekvieno komplimento žodžiai turi būti paprasti, neįmantrūs, sakinio konstrukcija trumpa ir aiški, ne sudėtinga, be jokių šalutinių sakinių. Jei turite problemų su „žodžių vadyba“, daugeliu atvejų, mimika, atkištas nykštys ir užverstos akys gali pakeisti žodžius, o tokie jaustukai, kaip „oho!“ ar „hm!“ – skambėti iškalbingiau už įmantriausią sakinį. Tik tai reikia daryti! Reaguoti! Reikšti savo nuomonę (teigiamą, pageidautina)!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Jei neturite bėdų su verbaline komunikacija, kaip dabar madinga sakyti, įvertinkite savo įtaigumą. Pagrindinė ir „auksinė“ komplimento taisyklė yra ta, kad jis visada turi skambėti nuoširdžiai. Moteris pasąmonėje neišvengiamai iš pradžių pagalvos, kad Jūs, girdamas ją, sau siekiate asmeninės naudos (nusitempti į lovą, pasiskolinti pinigų, atsikąsti jos pietų moliūgo riekės), ypač, jei anksčiau niekada jai tokių dalykų nekalbėdavote, ir niekaip nereaguodavote, ar ji vilkėtų „Brooks Brothers“ suknele, ar sermėgą, bile kaip pančiu sujuostą… Todėl aiškiai išreikštas nuoširdumas ir yra geriausia apsauga nuo tokių įtarinėjimų.

REKLAMA

 

Prieš sakydamas komplimentą, apsispręskite, kas Jums iš tikrųjų joje patinka? Išvaizda, elgesys, mintys, laikysena, humoro jausmas? Nesišvaistykite štampais – Jūs turite pats savo teiginiu tikėti, tik tada komplimentas skambės nuoširdžiai. Kai suvoksite, kas patinka, pridėkite įrodymą, kodėl. Pvz., „Tu labai stropi ir patikima. Visada smagu su Tavimi budėti morge naktinėje pamainoje“.

 

Bet neužmirškite, geras komplimentas reikalauja realybės jausmo (žinoma, jei esate gruzinas, galite mylimąją vadinti kad ir „šviesiausia kalnų žvaigžde“). Nefantazuokite.

REKLAMA

 

Jei Jūsų veidas išduoda, kad esate suktas iš prigimties ar ne sykį nutvertas melavęs, naudokitės šia paprasta schema:

 

ĮSIŽIŪRĖKITE – nelaidykite liežuvio apie detales, kurias pastebite pirmiausia – plaukus, batus, automobilį. Jūsų žodžiai išnyks tą pačią akimirką, kai tik išskris iš Jūsų burnos. Paieškokite Jūsų moters išvaizdoje ar laikysenoje ko nors, į ką ji įdėjo pastangų, kurių rezultatas matyti ne iš karto. Geriausias komplimentas – ne paruoštas iš anksto. Pvz., „net negalvojau, kad taip gerai kalbi lenkiškai“. „Negalvojau, kad šita Tau patinkanti daina yra tokia liūdna ir jausminga. Sujaudino ir mane“…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

LAUKITE – Komplimentas skamba įtaigiausiai tada, kai yra sakomas iškart po kažkurio veiksmo, pvz., atneštos arbatos, padainuotos dainos, išklausytos dainos ir t.t. Iš esmės komplimentas visada turi būti skirtas konkrečiai detalei/veiksmui – tai ne tik parodo, kad kreipiate dėmesį į pokyčius ar gerai atliktą veiksmą, bet ir tai Jūs sužavėjo. Tai skamba taip pat nuoširdžiai. Pvz., „man patinka, kaip Tu priderinai raudoną spalvą prie savo plaukų, ši spalva Tau nuostabiai tinka“.

 

APSIDRAUSKITE – jei ruošiatės pradžiuginti nepažįstamą ar sunkiai prieinamą moterį, kad neatrodytumėte lunatikas ar iškrypėlis, sulaukite akių kontakto ir, prieš tardamas komplimentą, apsidrauskite buferine fraze, kaip antai: „turiu pasakyti“, „turbūt dažnai tai girdite, bet privalau ir aš tai pasakyti…“, „atsiprašau, kad trukdau…“

REKLAMA

 

PALAUKITE – Jums reikia įrodymo, kad moteris nudžiugo. Šypsenos. Nustebusiu balsu tariamo „ačiū“. Paraudonavimo. Nenueikite iškart. Netęskite diskusijos. Palaukite to, tada Jūs irgi gerai pasijausite. Nes komplimentas tam tikra prasme yra partnerystė, pagrįsta dviejų žmonių santykiais – jei vienas sako malonius žodžius, kitas turi jausti malonumą.

 

Ar Jums yra tekę išsakyti komplimentą, kuris privertė moterį pasijusti nemaloniai? Ar tokį, kuris nesukėlė laukiamo efekto? Aš tai girdėjęs daug kartų („matau, metei rūkyti, šaunuolė!“ „Numetei keletą kilų, ane? Geriau atrodai!“) Deja, kai sakote moteriai, kad ji sulieknėjo, priverčiate ją pasijusti blogai, nes ji automatiškai prisimena, kad buvo stora. Juoba kad moterims neužtenka vien pagirti jų šunelius, laikrodžius, šukuosenas, batelius ar žiedus. Svarbiausia už viso fasado matyti ją pačią. Kiekvienas banalus komplimentas, kad ir ką bepasakysite, tik patvirtins, kad Jums patinka tik jos plaukai, krūtinė, kojos, sunkelė, o ne ji pati… Galvokite plačiau – gražios moterys neabejotinai dažnai ir taip susilaukia komplimentų už savo grožį, tačiau retas kas įvertina jų protą, pasiekimus ir talentą. Pasinaudokite tuo. Net pati gražiausia pasaulyje moteris iškart apsals, išgirdusi, kad dar yra ir protinga…

REKLAMA

 

KELI TECHNINIAI PATARIMAI, KAIP SAKYTI KOMPLIMENTUS:

 

Atminkite, kad moteris VISADA jaučiasi nesaugi – kaip ir kiekvienas kitas žmogus šioje planetoje. Todėl ji visada galvoja, ką kiti žmonės galvoja apie ją. Jei žinote, kad ji kovoja su viršsvoriu, pasidarė naują šukuoseną, užsivilko naują suknelę, nuoširdus to įvertinimas jai padės. Pvz., „girdėjau, kad pasidarei naują šukuoseną, bet tai, ką matau, nuostabu“.

 

Niekada savo komplimentu nežeminkite kito asmens – nelyginkite jos su kitomis, pabrėždamas jos naujus pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Gerbkite kitų nuomones – pritarimas kito asmens išsakytai teigiamai nuomonei technine prasme yra tas pats komplimentas, ir toks Jūsų pritarimas jį tik dar labiau sustiprins: „visiškai sutinku, geltona ant Tavęs žiūrisi dar geriau“.

 

Klauskite kitų nuomonės – nuomonės klausimas iš esmės yra pripažinimas ir tuo pačiu – komplimentas. Pvz., „nežinau, kaip šita šiaudinė skrybėlė atrodo ant mano galvos, bet matau, kad turite skonį, gal patartumėte?“

 

Nesišvaistykite komplimentais pernelyg dažnai. Nenupiginkite jų.

 

Pasistenkite sugalvoti ką nors originalesnio. „Gerai atrodai šįvakar“ yra nieko nesakantis teiginys. Nors jis gali būti nuoširdus, bet tuo pačiu yra nuobodus ir tuščias (ir ji, be abejonės, bus tai girdėjusi šimtus kartų). Geriau jau pasakyti „Tu esi nuostabiausia moteris pasaulyje“, kuris savyje turi daug paslėptos prasmės (Jūsų pasirinkimo, palyginimo su kitomis, jos pastangų įvertinimo). Nes kiekviena moteris praleidžia dag laiko besirengdama ir besipuošdama, todėl „gerai atrodai“ privalo būti detalesnis, pvz., su faktu, kad jos „auskarai tinka prie šitų batelių“ ir pan.

 

Štai keletas „gerai atrodai“ konstrukcijos pavyzdžių:

 

„Gerai ant Jūsų atrodo“.

„Tai puiki suknelė Jums“.

„Tai Jūsų spalva“.

„Gerai sugalvota“.

„Atrodai, kaip žinanti, kaip reikia linksminti“.

„Negaliu įsivaizduoti geresnių akinių ant Jūsų veido“.

 

Sėkmės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų