REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas: JAV įvaikintas rusų berniukas mirė nesmurtine mirtimi

Rusijos URM susirūpinusi" dėl sprendimo

(Papildyta 16.45)

(Papildyta 16.45)

REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) išreiškė susirūpinimą dėl JAV teismo sprendimo, kad Teksase mirusio įvaikinto trejų metukų berniuko iš Rusijos mirtis - nesmurtinė, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

URM pareiškime atkreipiamas dėmesys, kad ekspertai berniuko kūne nerado vaistų pėdsakų, nors įtėviai tvirtino, kad vaikas buvo gydomas stipriais psichotropiniais medikamentais.

REKLAMA

Iš našlaičių namų Rusijoje amerikiečių tėvų įvaikintas Maksas Šato (Max Shatto) mirė sausio 21 d.

Trimetį Maksą Šato, gimusį Maksimo Kuzmino pavarde, ir jo jaunesnįjį broliuką Kristoferį (Kristopher) praėjusias metais įsivaikino amerikiečių pora Alenas ir Lora Šato (Alen, Laura Shatto) iš Teksaso.

Įmotė Lora teigia, kad berniuką rado be sąmonės prie šeimos namų, jis vėliau mirė ligoninėje.

Paskelbus teismo sprendimą, anot Rusijos policijos, į Maskvos gatvės išėjo apie 12 tūkst. protestuotojų, reikalaujančių uždrausti užsieniečiams įsivaikinti Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

-------------

Teksase mirusio įvaikinto trejų metukų berniuko iš Rusijos mirtis - nesmurtinė, paskelbė JAV teismas. Tuo tarpu įtampa tarp Rusijos ir JAV dėl šios istorijos neslūgsta, informuoja BBC.

Iš našlaičių namų Rusijoje amerikiečių tėvų įvaikintas Maksas Šato (Max Shatto) mirė sausio 21 d.

Rusijos vaikų teisių komisaras Pavelas Astachovas suabejojo JAV tyrimo išvadomis, tvirtindamas, kad berniukas tapo "didžiosios politikos auka".

P. Astachovas nesutarimus įžiebė praėjusį mėnesį, kai paskelbė savo įtarimus, kad berniuką galėjo nužudyti jo naujoji įmotė.

Keturi Teksaso teismo medikai priėjo prie išvados, kad Maksas Šato, gimęs Maksimo Kuzmino pavarde, mirė atsitiktinai, kai pilvo ertmėje trūko arterija, taip pat nuo sužeidimų, patirtų pačiam susižalojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų