REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas Rusijos bankininkas teigia gavęs prieglobstį Jungtinėje Karalystėje, nes gimtojoje šalyje buvęs prezidentas Dimitrijus Medvedevas bando su juo susidoroti, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

45 metų Andrėjus Borodinas, buvęs Maskvos banko vadovas ir savininkas, šiandien Rusijoje yra kaltinamas sukčiavimu. Duodamas interviu „Vedomosti“ jis atskleidė, kad Didžioji Britanija pstarosiomis dienomis jam suteikė prieglobstį.

REKLAMA

Ši žinia sulaukė pasipiktinimo iš D. Medvedevo administracijos.

Jeigu ši informacija pasitvirtins tuomet tarp Rusijos ir Didžiosios Britanijos gali kilti nauja įtampa. Kremlius jau buvo atšaldęs santykius su britais, kuomet pastarieji suteikė prieglobstį oligarchui Borisui Berezovskiui bei čečėnų maištininkui Achmedui Zakajevui.

A. Borodinas apkaltino Rusiją politiniu persekiojimu. Jo teigimu pagrindiniu smuiku šioje istorijoje groja Rusijos premjeras D. Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero atstovė spaudai Natalija Timakova sako, kad Rusija nusivylė Britanijos veiksmais. Anot jos, Londone susiklostė praktika suteikti prieglobsti visiems prašantiems, pernelyg nesigilinant į baudžiamojo persekiojimo priežastis ir aplinkybes.

N. Timakovos teigimu pakanka garsiai šaukti apie politinį persekiojimą ir tuomet niekas nekreips dėmesio į faktą, kad tavęs ieško ne tik Rusijos teisėsauga , bet ir Interpolas.

Savo ruožtu Britanijos vidaus reikalų ministerija nekomentuoja A. Borodino pasisakymų.

„The Telegraph“ primena, kad bankininkas buvo susijęs glaudžiais ryšiais su buvusiu Maskvos meru Jurijumi Lužkovu. Pastarasis prieš tris metu pateko Kremliaus nemalonėn ir buvo priverstas trauktis iš mero posto. 2011 J. Lužkovas pabėgo į Londoną, nes Maskvos savivaldybės kontroliuojamas bankas sutekė 270 mln. svarų sterlingų vertės paskolų bendrovei, kuri iš mero žmonos pirko nekilnojamą turtą. Dėl šių veiksmų buvo pradėtas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu A. Borodinas neigia jam mestus kaltinimus ir sako, kad mainais į ramybę jis buvo priverstas parduoti savo banko akcijas. Anot jo, Kremliaus atstovas pažadėjo, kad pardavus akcijas teisėsaugos institucijos paliks jį ramybėje.

2011 metais A. Borodinas išgarsėjo Britanijoje, nes už 140 mln. svarų sterlingų įsigijo brangiausią būstą visoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų