REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 1 – 2 dienomis Vilniaus universitete vyksta pirmą kartą organizuojama Lotynų kalbos ir Antikos žinių olimpiada, į kurią susirinko beveik 100 moksleivių ir mokytojų iš visos Lietuvos. Olimpiados ištakos – penkerius metus organizuotas Antikos žinių konkursas, kuriam šiais metais suteiktas nacionalinis statusas, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien, kai lotynų kalba beveik nebedėstoma mokyklose, iš literatūros kurso išbraukti praktiškai visi senieji autoriai, tokia olimpiada yra iššūkis tiek mums, organizatoriams, tiek mokinius ruošiantiems mokytojams“, – sakė renginį organizuojančios Klasikų asociacijos pirmininkė, Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto prodekanė doc. dr. Nijolė Juchnevičienė.

REKLAMA

Sveikinimo kalbą renginio atidaryme sakęs Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dekanas doc. dr. Antanas Smetona pabrėžė elitinio išsilavinimo svarbą. „Mokėti kalbas ir literatūrą, pažinti senąją kultūrą yra taip pat svarbu, kaip ir išmanyti matematiką. Atrodytų, kad šių dalykų sugretinti neįmanoma, bet klasikinės studijos, kaip ir tikslieji mokslai, padeda sudėlioti mintis į tinkamas vietas. Kiekvienas iš jūsų jau esate nugalėtojai, o tuo pačiu ir augantis visuomenės elitas“, – sakė A. Smetona.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio atidaryme dalyvius sveikino buvęs ambasadorius prie Šventojo Sosto, kultūros istorikas ir filosofas doc. dr. Vytautas Ališauskas. Po užduočių sprendimo olimpiados dalyviai varžysis teminiame protų mūšyje, kurį ves radijo laidų vedėjas ir prodiuseris Vytenis Sinkevičius. Kovo 2 dieną Vilniaus universiteto Teatro salėje įvyks išskirtinė Euripido „Alkestidės“ premjera.

Lotynų kalbos ir Antikos žinių olimpiadą organizuoja Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, Vilniaus universitetas, Klasikų asociacija, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų