REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių Juliaus Janonio gimnaziją aplankė dainininkas, žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Muziką metė dėl futbolo

Marijonas Mikutavičius nuoširdžiai, tarsi be jokių tabu bendravo su gimnazistų auditorija. Sužinojome, jog Marijonui teko mokytis ne vienoje mokykloje, jo šeima kraustėsi iš vieno miesto į kitą, ir tais metais jam būdavo sunku, patyrė daug įtampos.

REKLAMA

Mokykloje sunkiai sekėsi tikslieji mokslai, iš prigimties buvo humanitaras. Tėčio, chorvedžio, raginimu mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje, ten praleisti metai Marijonui sukelia ne pačius linksmiausius prisiminimus. Gal todėl, pradėjęs lankyti futbolą, muzikos mokyklą metė.

Vis dėlto muzikos pamokas prisimena su nostalgija ir šiek tiek gailisi, jog jos nebaigė. Atmintyje įsirėžė ir nuostabios vasaros kaime. Svečias prasitarė, kai negali užmigti, galvoja apie kaimą arba apie moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Karjerą lėmė atsitiktinumai

Marijonas pasirinko žurnalistiką, tačiau sakė, jog žurnalistine prasme nieko neišmoko, net manė, kad ši sritis buvo ne jam. Studijuodamas plėtė pasaulėžiūrą, gerino savo užsienio kalbos gebėjimus. Prasitarė apie studijų draugus ir keletą jų žaismingai pakomentavo.

Studijų metai subrandino M. Mikutavičių, suteikė galimybę pasijusti suaugusiam ir įžengti tarsi į kitą pasaulį, dėl to jis mėgo būti studentu.

Kaip Marijonas tapo dainininku ir televizijos laidų vedėju? Viskas prasidėjo nuo interviu, kurį turėjo parengti su to meto Lietuvos roko grupės „Bovy“ nariais. Neapsikentęs jų dainavimo, Marijonas parodė savo sugebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijonas ir dabar negali suprasti, kaip galėjo būti toks įžūlus ir akiplėšiškas, tačiau tai jam padėjo užlipti į sceną – buvo priimtas į grupę ir pradėjo dainininko karjerą.

Žurnalisto darbas televizijoje Marijonui – pramoga. Jis džiaugiasi, kad atsidūrė tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Vėliau fortūna pradėjo šypsotis vis plačiau, nes darbas LNK televizijoje, pasak M. Mikutavičiaus, „buvo kažkas nuostabaus“, ypač laidoje jaunimui „Tangomanija“, kurią vesti „buvo taip kvaila, kaip ir įdomu“. Vėliau – darbas TV3 televizijoje, daugybės TV projektų rengimas, o labiausiai žavėjo „piniginių“ laidų, tokių, kaip „Taip arba ne“, „100000 eurų grynais“ vedimas.

Viskas buvo šaunu, kol su draugais neįkūrė UAB, kurioje veikla nepasisekė ir artėjo prie bankroto. Laimė, visos problemos išsisprendė ir dabar M. Mikutavičius su grupe rengia naują albumą.

Karolina MATELIONYTĖ, Juliaus Janonio gimnazijos žurnalistų klubo „Tebūnie šviesa“ narė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų