REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ Devynis mėnesius pataisos namuose praleidę šiauliečiai psichikos sveikatos slaugytojai Romaldas Vainauskas, Andrius Kalnikas ir slaugytojo padėjėjas Tomas Peleckas grįžta į darbą Šiaulių psichiatrijos ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs trijulės kasacinius nuteistųjų skundus, apkaltinamąjį nuosprendį panaikino ir bylą grąžino dar kartą nagrinėti Apeliaciniam teismui.

REKLAMA

Dviejuose teismuose – apkaltinti

R. Vainauskas, A. Kalnikas ir T. Peleckas artimiausiomis dienomis tęs darbą Psichiatrijos ligoninėje Šiauliuose.

41-erių R. Vainauskas, 28 metų A. Kalnikas ir 27-erių T. Peleckas Šiaulių apygardos teisme dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo bejėgiškos būklės žmogui dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti 2011 metų rugsėjo 27 dieną.

2012 metų gegužę Apeliacinis teismas, išnagrinėjęs nuteistųjų skundus, juos atmetė kaip nepagrįstus – trijulė pasiųsta už grotų.

REKLAMA
REKLAMA

Visi trys medikai teismo nuosprendžius apskundė Aukščiausiajam Teismui.

Kasaciniame skunde vyrai akcentavo, kad jų byla žemesnės instancijos teismuose buvo išnagrinėta neišsamiai ir neobjektyviai, o nuosprendyje išdėstytos išvados neatitinka byloje nustatytų faktinių aplinkybių.

Rasta procesinių pažeidimų

Baudžiamąją bylą kasacine tvarka išnagrinėjusi Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas neišnagrinėjo visų reikšmingų bylai teisingai išspręsti aplinkybių, neatsakė į visus esminius apeliacinių skundų argumentus, taip pažeidė kai kurias Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl esminių BPK nuostatų pažeidimų apeliacinės instancijos teismo nutartis Aukščiausiojo Teismo sprendimu panaikinta ir byla perduota iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

Incidentas

Prieš Temidę slaugytojai R. Vainauskas, A. Kalnikas ir slaugytojo padėjėjas T. Peleckas stojo po to, kai į teisėsaugą dėl sumušimo kreipėsi vienas Psichiatrijos ligoninės pacientas.

Nukentėjusysis į šią ligoninę, ištikus alkoholinei psichozei, atgabentas 2008-ųjų liepos 2-ąją. Vyro teigimu, gydymo įstaigoje jis buvo surakintas specialiais diržais ir sumuštas.

Tuojau po įvykio Psichiatrijos ligoninės administracija teigė, kad kuršėniškis pristatytas jau patyręs sunkių sužalojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų