REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft“ pirmininkas Billas Gatesas, „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas ir „Twitter“ įkūrėjas Jackas Dorsey videoįrašu kreipėsi į moksleivius ir mokyklas, norėdami paskatinti mokyti ir mokytis programavimo pagrindų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame įraše, pavadintame „Ko mokyklose nemoko“ jie bei dar keli garsūs žmonės prisimena laikus, kuomet jie pradėjo mėginti kurti pirmąsias kompiuterines programas. Kai kas tai pradėjo šeštoje klasėje, o Ruchi Sanghvi, pirmoji „Facebook“ kompiuterių inžinierė moteris, programuoti pradėjo tik koledže.

REKLAMA

Jie siūlo apsilankyti portale Code.org, sukurtame pernai įkurto nekomercinio fondo, siekiančio padėti tiems, kurie nori įgyti ar pagilinti kompiuterių programavimo žinias.

„Kuomet aš sugebėjau suprogramuoti kompiuterį pasakyti „Sveikas, pasauli“, buvo tiesiog nuostabu“, – prisimena Gabe'as Newellas, vaizdo žaidimų studijos „Valve“ prezidentas.

Bet ne tik technologijų lyderiai siūlo pamėginti programuoti. Chrisas Boshas, Majamio „Heat“ krepšinio komandos žaidėjas, apie programavimą sako: „Žinau, kad pradžia gali būti bauginanti, daug naujų dalykų yra bauginantys, bet kodėl nepamėginus?"

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėtojai apgailestauja, kad daugelyje mokyklų programavimo net nemokoma.

„Mūsų politika – tiesiog samdyti tiek talentingų inžinierių, kiek mes galime rasti, – sako Zuckerbergas. – Informacinių technologijų progresą riboja ir tai, kad šiandien tiesiog nėra pakankamai žmonių, kurie turėtų reikiamų įgūdžių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų