REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasa Urbanavičiūtė, LRT televizijos laida „Labas rytas“

Skolų iškankintoje Graikijoje išleistas specialus benamių žurnalas. Taip redaktorius siekia padėti vėl atsistoti ant kojų skurstantiems graikams.

REKLAMA
REKLAMA

43-ejų graikas George Christou darbo neturi jau dvejus su puse metų, neturi ir kur gyventi. Bet dabar duoną užsidirba Atėnų gatvėse dalydamas specialų žurnalą, kurio pavadinimas išvertus iš graikų kalbos reiškia „Gelbėjimo plaustas“. Tokia iniciatyva pasaulyje žinoma kaip „gatvės laikraščiai“, jais prekiauja būtent benamiai. Žurnalo kaina – trys eurai, pusę jų prekiautojas pasiima sau. Per vieną valandą šiam graikui pavyko parduoti 13 egzempliorių. Jis teigia: tokia veikla padeda grįžti į normalų gyvenimą.

REKLAMA

„Kai nedirbai ilgą laiką, tai padeda vėl užsiimti veikla ir suimti gyvenimą į rankas. Vėl atsistoji ant kojų“, – sako benamis G. Christou.

Šio graikiško žurnalo sumanytojas teigia tokią mintį rezgęs jau seniai, bet gilėjanti krizė ir didėjantis benamių skaičius parodė, kad laukti nėra ko. Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, namų neturinčiųjų skaičius nuo ekonominės krizės pradžios išaugo nuo 25 iki 30 procentų. Tad dalyvaujančių šioje programoje nemažai, dabar – apie 120.

REKLAMA
REKLAMA

„Lengvai gali pasijausti vienišas, liūdnas, atstumtas. Tačiau įsitraukęs į šią veiklą žmogus išlieka aktyvus visuomenės narys“, – teigia žurnalo redaktorius Christos Alafantis.

Kurti šį žurnalą padeda rėmėjai, o straipsnius rašo beveik pusšimtis savanorių žurnalistų. Jo turinys įvairus – dauguma temų aktualios būtent neturintiems namų, tačiau aprašomos ir kitos, teigiamos istorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų