REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 15 metų berniukas kaltinamas sudeginęs sodybą bei keliais radijo imtuvo smūgiais nužudęs moterį.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismui pradėjus nagrinėti bylą į posėdį pakviesti ekspertai, kurie patvirtino, kad pernai vasarą dar būdamas 14 metų teisiamasis nužudė moterį buku daiktu. Kadangi įvykio vietoje kriminalistai aptiko radijo imtuvą, nutarta, kad tai ir buvo nusikaltimo įrankis.

REKLAMA

Išklausiusi eksperto atsakymą teisėja suabejojo, ar nedidelio ūgio smulkaus sudėjimo paauglys galėjo mirtinai smogti. Tačiau specialistas atsakė, jog tai reikėtų klausti fizikų.

Po ekspertų apklausos buvo iškviesta liudytoja, kuri nukentėjo po to, kai paauglys padegė jos sodybą, esančią Trakų rajone.

Anot moters, teisiamasis buvo kaimynas, su kuriuo dalindavosi maistu, duodavo drabužių. Kelis kartus paauglys įsmuko į sodybą pavogti maisto, alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Kartą ten įsibrovęs padegė užuolaidas, nuo kurių supleškėjo sodyba.

Kadangi teisiamasis jau gali būti nubaustas laisvės atėmimo bausme, jam gresia kalėti už nužudymą iki 10 metų, o už padegimą – iki šešerių atlyginant žalą.

Nužudymas įvykdytas pernai birželį, kai įsibrovęs į Vaclavos K. namus ko nors pavogti paauglys susidūrė su šeimininke. Išsigandęs smogė moteriai radijo imtuvu per galvą. Nuo sužalojimų moteris mirė vietoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų