REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parodoje MWC 2013 buvo pademonstruota gana įdomi aplikacija „EyeVerify“. Jos veikimo principas panašus į technologiją, įdiegtą išmaniuosiuose telefonuose su „Android“ operacine sistema, kuri leidžia atblokuoti mobilų įrenginį atpažinus vartotojo veidą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu aplikacijos „EyeVerify“ kūrėjai žengia dar toliau – jų kūrinys leidžia identifikuoti vartotoją skenuojant akies rainelę. Kiekvieno žmogaus rainelės raštas yra unikalus.

REKLAMA

Šiuo metu programinė įranga yra ankstyvoje kūrimo stadijoje. Prototipas, kurį kūrėjai demonstruoja parodoje MWC 2013, veikia su „iPod touch“. Programa šio įrenginio savininkui identifikuoti gali naudoti tiek priekinę fotokamerą, tiek esančią užpakalinėje dalyje. Pagrindinė fokamera naudojama su blykste, kad būtų kokybiškiau užfiksuotas akies rainelės vaizdas, tuo tarpu priekinė privalo turėti ne mažesnę nei 2 megapikselių raiškos matricą, kad būtų galima naudoti naują technologiją.

„EyeVerify beta“ testavimas prasidės 2013 metų kovo mėnesį ir pasibaigs gegužę. Tuo pačiu metu trečiųjų šalių kūrėjams pavyks pamatyti aplikacijų prototipus, SDK ir techninę dokumentaciją. „EyeVerify“ kūrėjai tikisi, kad jų technologija netrukus bus naudojama naujuose išmaniuosiuose telefonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų