REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai kas buvo prieš metus - tik vaikų žaidimai. Taip skelbia amerikietis operatorius Devin Graham, kuris su Shay Carl bei komanda paskelbė, kad jiems pavyko pasiekti didžiausio pasaulyje supimosi rekordą, po šuolio su virve.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šuolininkams su virve pavyko pasiekti didžiausio pasaulyje supimosi rekordą, kuris priklausė tai pačiai, Devin Graham komandai.

REKLAMA

Šį kartą ekstremalai parengė įrangą kanjone, atliko aštuonis šuolius ir patyrė 400 pėdų supimosi rekordą. Taip pat ekstremalai vaikščiojo ištempta virve nuovieno krašto iki kito.

Prieš metus, kaip jau rašė Ekstremalas.lt, D.Graham su komanda lankėsi Corona Arch - Jutos valstijoje esančiame nacionaliniame Arches parke.

Tuomet šuolininkai su virve pirmąją dieną įrengė įrangą ant 150 pėdų (apie 50 metrų) aukščio uolos, kuri primena arką ar tuščiavidurį riestainį.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją dieną po bandymų komanda pradėjo ekstremalių šuolių seriją: jie patyrė 130 pėdų laisvąjį kritimą, o supimosi skersmuo, pasak amerikiečių - apie 100 pėdų. Be to, nušokę su virve jie supdavosi apie 20 sekundžių.

Praėjusių metų rekordo vaizdo klipas "youtube.com" svetainėje" sulaukė beveik 17 milijonų peržiūrų, nekart buvo kopijuotas, naujai įkeltas ir iš viso manoma, kad buvo peržiūrėtas keliasdešimt milijonų kartų.

Neabejojama, kad rekordinis šuolis taps interneto hitu ir sulauks milijonus peržiūrų.

Naująjį klipą vėl filmavo Devin Graham.

Ekstremalas.lt jau rašė, kad Norvegijoje, prie Kjerag uolos, Rusijos Sankt Peterburgo miesto R.A.P.T. bei Ukrainos Zaporožės "Zaliznyj mist" ("Geležinis tiltas") komandos pasiekė pasaulio šuolių su virve rekordą! 2010 metų liepos mėnesį jie nušoko 355 metrus ir patyrė 280 metrų laisvojo kritimo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos šuolių su virve rekordas buvo pasiektas tais 2010 metais Kryme, ant Šaan Kajaus uolos. Keturi mūsų šalies ekstremalai nušoko nuo 230 ir patyrė net 170 metrų laisvojo kritimo! Ukrainos nacionaliniame parke esančios uolos aukštis - 250 metrų. Beje, šis rezultatas - net trečias pasaulyje!

Ekstremalas.lt siūlo pasižiūrėti įspūdingus vaizdo klipus: antrajame pamatysite, kaip viskam buvo rengiamąsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų