REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijardieriaus Denniso Tito finansuojamos nekomercinės organizacijos „Inspiration Mars Foundation“, planuojančios 2018 m. pilotuojamą skrydį į Marsą, atstovai pranešė norintys jame išlaipinti sutuoktinių porą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlymą pirmiausia išlaipinti Marse vyrą ir moterį išsakė pats D. Titas, pranešė naujienų agentūra AFP. „Bus labai simboliška, jei žmonijai atstovaus vyras ir moteris“, – pareiškė „Inspiration Mars Foundation“ atstovai. Jų teigimu, labai svarbus bus ir faktas, kad šie astronautai būtų vyras ir žmona. Projekto vykdytojų manymu, jie galėtų suteikti vienas kitam emocinę paramą sudėtingomis skrydžio į Marsą sąlygomis, sakoma pranešime.

REKLAMA

Pirmąsyk apie ketinimus išsiųsti žmogų į Marsą 2018 metais D. Tito pranešė vasario 21 dieną. Skrydis į Marsą ir atgal truktų 501 dieną. Kiti planuojamos misijos aspektai, susiję su techniniu pasirengimu, finansavimu ir įgulos sudėtimi, tuo metu nebuvo atskleisti. „Inspiration Mars Foundation“ kol kas neatskleidžia net pirminių pilotuojamo skrydžio į Marsą išlaidų skaičiavimų, tačiau ekspertai mano, kad tam prireiktų mažiausiai vieno milijardo dolerių.

D. Tito 2001 m. sumokėjo 20 mln. JAV dolerių už skrydį į Tarptautinę kosminę stotį ir kelias joje praleistas paras. Jis tapo pirmuoju pasaulyje kosminiu turistu.

Šiame vaizdo siužete – skrydžiui į Marsą 2018 m. palanki Žemės ir Marso tarpusavio padėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų