REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dietologai sutartinai ragina valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių. Sveikiausia valgyti šviežius vaisius, bet juos galima ir kepti.

Dietologai sutartinai ragina valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių. Sveikiausia valgyti šviežius vaisius, bet juos galima ir kepti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vitaminų keptuose vaisiuose bus mažiau nei šviežiuose, vis dėlto nauda organizmui išlieka didelė. Be to, valgyti šiltą skanų desertą šaltą dieną – vienas malonumas!

REKLAMA

Kepti obuoliai su slyvomis

4 obuoliai, 8 džiovintos slyvos, 1 šaukštelis cukraus, 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio medaus.

Iš obuolių išpjaukite sėklalizdžius ir kepkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Džiovintas slyvas susmulkinkite, užpilkite keliais šaukštais verdančio vandens, supilkite cukrų, cinamoną, medų ir gerai išmaišykite. Apkeptus obuolius įdarykite slyvų mase, apibarstykite cukrumi (galima aplieti medumi) ir dar kepkite apie 10–15 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Keptos kriaušės

Kriaušės, sūris su mėlynuoju pelėsiu, spanguolių ar bruknių džemas ar uogienė, graikiniai riešutai.

Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, šiek tiek išskobkite. Į duobutes dėkite šaukštelį spanguolių ar bruknių džemo arba uogienės, nemažą gabalėlį sūrio, graikinio riešuto puselę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys, o kriaušės suminkštės (apie 20 min.).

Meduje kepti bananai

2 dideli prinokę bananai, 2 šaukštai natūralaus medaus, 1 sauja migdolų drožlių.

Gerai nuplaukite bananus, perpjaukite kiekvieną bananą į 4 dalis (odelės nenulupkite). Sudėkite bananų gabaliukus į kepimo formą (sustatykite kaip cilindriukus). Ant bananų gabaliukų viršaus užtepkite medaus, pabarstykite migdolų drožlėmis. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje bananus kepkite 15–20 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ananasų traškėsis

Trupiniams: pusė puodelio rudojo cukraus, pusė puodelio miltų, pusė puodelio avižinių dribsnių, 60 g sviesto, žiupsnelis šviežiai maltų muskato riešutų, žiupsnelis druskos.

Įdarui: 1 vidutinio dydžio ananasas, 1 šaukštas citrinų sulčių, 1 šaukštas smulkiai tarkuotų imbierų, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo, žiupsnelis druskos.

Sumaišykite cukrų, miltus, sviestą, muskato riešutus ir druską. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir turėsite trupinius. Padėkite šaltai. Ananasą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite su citrinų sultimis, imbierais, druska. Įmaišykite krakmolą. Sudėkite ananasus į kepimo indą, tolygiai užbarstykite trupiniais, uždenkite folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Tada nuimkite foliją ir dar 15 min. pakepkite. Prieš tiekdami leiskite truputį pravėsti.

REKLAMA

Kepti persikai

4 persikai, 2 šaukštai tiršto medaus, 150 g maskarponės, 3 šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 šaukštas citrinų sulčių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Persikus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į kepimo formą pjūviu į viršų. Apliekite medumi, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol persikai suminkštės. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Iškeptus persikus dėkite į lėkštę kartu su maskarponės kremu.

Keptos uogos

200 g šaldytų aviečių, 1 šaukštelis sauso bulvių krakmolo, 2 kiaušiniai, 100 ml cukraus, 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievės, žaliosios citrinos sulčių, kelių mėtų arba melisų šakelių.

REKLAMA

Kiaušinius suplakite su cukrumi (masė turi būti šviesi ir puri). Įmaišykite žaliosios citrinos sulčių, smulkiai tarkuotą žievelę ir smulkintus mėtų arba melisų lapelius. Uogas suberkite į karščiui atsparią formą. Beje, šaldytų uogų nereikia atitirpinti. Ant jų užberkite šaukštelį sauso bulvių krakmolo, kad sultys sutirštėtų. Kiaušinių plakinį užpilkite ant uogų ir kepkite orkaitėje, kol viršus įgaus dailų auksinį atspalvį. Orkaitėje keptos uogos puikus desertas prie kavos puodelio.

Kepti apelsinai

1 apelsinas, 50 g cukraus, 1,5 stiklinės miltų, 5 kiaušinių baltymai, 1 šaukštas alyvų aliejaus, 1 stiklinė karšto virinto vandens, druska.

Į miltus įberkite truputį druskos, įpilkite šaukštą aliejaus, stiklinę karšto vandens ir gerai išplakite. Tada sudėkite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Indą su šia tešla įstatykite į šaltą vandenį. Apelsiną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pabarstykite cukrumi, pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintuose riebaluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų