REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytų Kinijos Zhejiango provincijoje yra mažas miestelis Zisiqiao, kuris dar vadinamas gyvačių miesteliu ir slepia kraupią paslaptį – jame galima atrasti itin daug šių daugeliui siaubą keliančių sutvėrimų rūšių, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvatės – plačiai naudojamos kinų tradicinėje medicinoje, iš jų net gaminamas „vynas“, mat tikima, kad gyvatės ištrauka gali labai pagelbėti stiprinant imunitetą. Per metus šis kaimelis parduoda apie 3 mln. pagal įvairias receptūras paruoštų gyvačių, bet tai nepatenkina esamos šių „vaistų“ paklausos.

REKLAMA

Maždaug 160 miestelio šeimų verčiasi gyvačių gaudymu, auginimu ir ruošimu vartojimui. Beje, šių šeimų pajamos nėra prastos, o ateityje net augs, mat auga ir šių roplių paklausa rinkoje. Nors esama nuomonės, kad gyvačių verslas – tai lengvai uždirbami pinigai, iš tiesų plušėti gyvačių veisimo ūkiuose ne tik nelengva, bet net ir pavojinga, mat užfiksuota mirties atvejų nuo itin nuodingų roplių įkandimų.

Vos prieš tris dešimtmečius šis kaimelis buvo niekuo neišsiskirianti gyvenvietė, o jos gyventojų pajamos – varganos. 62 metų Yangas Hongchangas kinas, dabar vadinamas Gyvačių karaliumi, yra pirmas, kuriam šovė mintis verstis gyvačių auginimu. Šis žmogus, kaip ir visa jo neturtinga šeima, dirbo laukuose. Nuo vergiškai sunkaus darbo jam ėmė skaudėti nugarą, tačiau nepaisydamas skausmo vyras dirbo toliau. Vietos daktaras jam patarė nusipirkti gyvatės ištraukos, tačiau žmogus buvo toks neturtingas, kad įpirkti šio vaisto negalėjo, tad nusprendė gyvatę pasigauti pats. Namuose iš gyvatės pagamintas vynas tikrai padėjo pataisyti sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus vyras nusprendė pasiskolinti pinigų ir pradėti iki šiol analogų neturėjusį gyvačių veisimo verslą. Ši verslo idėja atsipirko per pirmuosius metus, o netrukus sukrovė jos autoriui pasakiškus turtus.

Iš pradžių gyvatės buvo veisiamos gana primityviai suleidžiant abiejų lyčių gyvūnus ir leidžiant jiems natūraliai daugintis, bet ilgainiui pastebėta, kad, atskyrus pateles, pagerinus jų mitybą ir sudarius geresnes sąlygas dėti kiaušinius, procesą galima paspartinti, o ir palikuonių būna daugiau. Šiandien įvairūs gaminiai iš gyvačių miestelio eksportuojami į daugelį pasaulio šalių – Japoniją, JAV, Vokietiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų