REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena perspektyviausių šalies manekenių vadinama Kristina Tučkutė neskuba vykdyti mokestinių įsipareigojimų Lietuvai, kurie artėja prie 300 tūkst. litų.

Viena perspektyviausių šalies manekenių vadinama Kristina Tučkutė neskuba vykdyti mokestinių įsipareigojimų Lietuvai, kurie artėja prie 300 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) išaiškino atvejį, kai užsienyje sėkmingą modelio karjerą padariusi klaipėdietė nuslėpė gavusi per 0,5 mln. litų pajamų, jų nedeklaravo ir liko nesumokėjusi valstybei apie 300 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), delspinigių ir baudos.

REKLAMA

Atliekant mokesčių patikrinimą nustatyta, kad lietuvaitė, per dvejus metus Italijoje uždirbusi per 0,5 mln. litų, Lietuvoje pajamas deklaravo tik vienais metais, o deklaracijoje nurodė gavusi tik kiek daugiau nei 17 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo vos 4,5 tūkst. litų pajamų mokesčio. Tais metais deklaruota pajamų suma buvo keliolika kartų mažesnė už realiai gautą, o kitąmet lietuvaitė deklaracijos net nesiteikė pateikti. Susisiekus su Italijos mokesčių administratoriumi paaiškėjo, kad jokių mokesčių ji nemokėjo ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme numatyta, kad užsienio valstybėje, kuri yra Europos Sąjungos valstybė narė arba su kuria Lietuvos Respublika yra sudariusi ir taiko dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartį, gautos nuolatinio Lietuvos gyventojo pajamos yra neapmokestinamos pajamų mokesčiu Lietuvoje, jeigu pajamų mokestis arba jam tapatus mokestis nustatyta tvarka sumokėtas toje užsienio valstybėje“, – komentavo Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotoja V. Okuličienė.

Pasak Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorės pavaduotojos, K. Tučkutė nepateikė duomenų, kad nuo gautų pajamų ji Italijoje yra sumokėjusi pajamų mokestį ar jam tapatų mokestį, be to, ir iš Italijos mokesčių administratoriaus gautoje informacijoje nurodyta, kad ji nemokėjo mokesčių Italijoje, todėl minėtas atleidimas nuo GPM sumokėjimo Lietuvoje šiuo atveju netaikomas, o mokesčiai turėjo būti sumokėti Lietuvoje.

Mokestinio patikrinimo metu mokesčių inspekcija papildomai priskaičiavo sumokėti apie 165 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, taip pat baudą ir nemažą sumą delspinigių, kuri kasdien auga iki šiol, nes manekenė ignoravo mokesčių inspekcijos raginimus mokesčius valstybei sumokėti geruoju. Šiuo metu garsios moters skolos išieškojimu rūpinasi antstoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų