REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienio rytą LRT radijui teigė esąs priblokštas neūkiškumo, vadovaujant Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektui.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad buvau priblokštas neūkiškumo, vadovaujant tokiam svarbiam projektui ne tik Lietuvai, bet ir visai Europos Sąjungai, nes šiuo projekto neįgyvendinimu yra labai susirūpinusi ir Europos Komisija“, – sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Jo nuomone, žmonių, atsakingų už elektrinės uždarymą, koordinacinis darbas vyko labai blogai, esą nesusikalbėjo projekto užsakovas ir generalinis rangovas. A. Butkevičius apgailestavo, kad projekto nuostoliai yra didžiuliai ir kiekvieną dieną vis didėja.

„Kiekviena diena ten neša milijoninius nuostolius. Ir man buvo labai keista, kad konservatorių valdymo laikais Ministras Pirmininkas ponas Andrius Kubilius nekoordinavo šito projekto, kuris yra europinio lygio“, – teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vyriausybės vadovo, šiuo metu situacija dėl projekto uždarymo darbų yra labai įtempta. Savo vizito metu Ignalinoje premjeras teigė davęs nurodymą iki kovo 15 d. įvykdyti keletą skubių darbų.

„Yra duotas aiškus nurodymas mano vizito metu, kad ta Vokietijos „GNS“ įmonė, kuri į Visaginą pristatė konteinerius, neatitinkančius projekto reikalavimų, iki to laiko pateiktų naujus sertifikatus.

Taip pat turi būti suderinti projektiniai pakitimai, bet pirmiausiai turi būti garantuota, kad konteineriai, kuriuose bus laikomas iš reaktorių išimtas kuras, bus saugūs“, – LRT radijui sakė A. Butkevičius.

LRT.lt primena, kad premjeras A. Butkevičius penktadienį lankėsi IAE, kur susitiko su korporacijos „Rosatom“ atstovais ir aptarė su atominės jėgainės uždarymu susijusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų