REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zina Paškevičienė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Visagino verslininkai ateitį sieja su uždaroma atomine elektrine: ketinama čia įkurti technologijų parką ir išrasti naujas branduolinės energetikos technologijas, kaip saugiai uždaryti atominės elektrinės reaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša „Panorama“, atsitokėję nuo žinios apie atominės elektrinės uždarymą, verslininkai kelia galvas ir kuria planus, kaip panaudoti didžiulius elektrinės pastatus verslui plėtoti. Viena idėjų – įkurti technologijų parką, kuriame veiktų kelios tuo pačiu užsiimančios įmonės. Esą būtų kuriamos naujos branduolinės energetikos technologijos, kaip saugiai uždaryti EBMKA tipo reaktorių, veikusį Ignalinos jėgainėje.

REKLAMA

„Sukurtas technologijas galima parduoti Rusijos rinkai, ten yra trylika EBMKA reaktorių. Su jais kyla problemų, kaip ir pas mus su pirmu ir antru reaktoriumi, taip pat nežinia, ką daryti su radioaktyviu grafitu. Ši problema yra ir Anglijoje bei Prancūzijoje, visi laukia naujų technologijų“, – teigia visuomeninės organizacijos „Visaginas. Pranašumų derinys“ narys Rafaelis Gazetovas.

Tuo metu kiti verslininkai Visaginą vadina užkampiu, jį aplenkia didžiosios magistralės, todėl sunku vystyti tarptautinį transporto verslą. Esą atgaivinus penkiolika kilometrų nuo miesto veikiantį tik gyventojams skirtą pasienio punktą su Baltarusija – verslas suaktyvėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Visagine veikia penkios stambesnės pramonės įmonės, daugiausia – smulkios. Esą itin aktyvūs buvę elektrinės darbuotojai – aukštos kvalifikacijos specialistai.

„Turim nemažai idėjų, bet norime išgryninti, viena idėjų – technologijos parkas, kadangi čia mums arčiau širdies. Mūsų miestas gražus, kultūra įvairiapusė, viena iš minčių vystyti turizmą, skatinti, plėsti kultūrinius renginius“, – sako IAE regiono verslo inkubatoriaus direktorė Irina Morozova.

Su verslininkais susitikęs premjeras Algirdas Butkevičius sako išgirdęs, kad didžiausią dėmesį jie skirs energetikai. Anot jo, Visagino verslininkų projektai turi būti prioritetiniai, todėl finansuojami pirmiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų