REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad klysta ir geriausieji. Šiuo atveju tai taikoma Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubų vadovams, kurie pasirašė sutartis su tam tikrais žaidėjais ir siejo su jais grandiozinius planus, bet krepšininkai nepateisina į juos dėtų vilčių, o uždirba daugiau nei turėtų. 

REKLAMA
REKLAMA

Krepsinis.net pateikia pagal užsienio žiniasklaidą paruoštą žaidėjų, kuriems tiesiog pasisekė, nes uždirba daugiau nei yra verti, dešimtuką. 

REKLAMA

10. Landry Fieldsas (20 mln. trejiems metams, sutartis galioja iki 2015 metų vasaros)

Toronto „Raptors“ komandos vadovus L.Fieldsas sužavėjo debiutiniame sezone, kai vilkėjo Niujorko „Knicks“ aprangą – 9,7 taško ir 6,4 atkovoto kamuolio. Už tai jam „Raptors“ iš karto paklojo 20 milijonų JAV dolerių. Pats 201 cm ūgio krepšininkas neapsisprendžia, kurios pozicijos žaidėjas yra, o statistika daugiau nei nuvilia – 4,9 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA

9. Channingas Frye (30 mln. penkeriems metams, sutartis galioja iki 2015 metų vasaros)

Ch.Fraye yra puikus pagalbininkas lyderiams, tačiau Finikso „Suns“ vadovai turbūt negalvojo, kad tokią sumą išleis pagalbininkui. Vidutinių gabumų aukštaūgis šį sezoną dėl traumos žaisti negali ir Vakarų konferencijos dugne esantiems „Suns“ vasarą reikės permainų, tad galbūt pats laikas išmainyti Ch.Fraye.

8. Drew Goodenas (32 mln. penkeriems metams, kontraktas galioja iki 2015 metų vasaros)

D.Goodenas – pats paslaptingiausias žaidėjas šio sezono NBA. Kartais atrodo, kad jis gauna pinigus dėl naujienų apie jį sekos: D. Goodeną nori išmainyti, jis pasipuošė nauja šukuosena, Drew iškeitė, D. Goodenas serga paslaptinga liga, D. Goodenas pasirašė naują sutartį, D.Goodenas Milvokio „Bucks“ klube žaidžia tikrai ne pagal tai, kiek uždirba – 3,6 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Nene (67 mln. penkeriems metams, sutartis galioja iki 2016 metų vasaros)

Denverio „Nuggets“ klubas su brazilu siejo ilgalaikius planus. Aukštaūgis turėjo būti pavyzdys jaunimui, todėl, neatsižvelgiant į visas jo traumas, buvo pasiūlytas ilgalaikis ir solidus kontraktas. Vėliau Nene iškeitė į Vašingtono „Wizards“ komandą ir krepšininką vėl pradėjo kamuoti traumos. Nene nėra tokių pinigų verta žvaigždė, todėl „Wizards“ jam yra ideali vieta, bent jau iki 2016 metų.

J. Valančiūno dėjimas iš viršaus per Nene:

6. JaVale‘as McGee (44 mln. ketveriems metams, kontraktas galioja iki 2016 metų vasaros)

Mainuose su „Wizards“ „Nuggets“ komanda ypač nesutaupė pinigų ir paklojo solidžią pinigų sumą J.McGee. Denverio klubo vadovai tiesiog tikėjo, kad puikiai sudėtas aukštaūgis bus ekipos ateitis, todėl galima jam mokėti ir kiek daugiau pinigų nei yra vertas. Taip pat tikėtasi pakeisti J.McGee charakterį, kitaip sakant – jį perauklėti. Deja, J.McGee dažniau patenka į kvailiausių NBA savaitės epizodų dešimtuką nei į gražiausių, o rungtyniauja jis vos po 19 minučių. „Nuggets“ už tokią sumą tikėjosi turėti kur kas geresnį žaidėją.

REKLAMA

5. Roy‘us Hibbertas (58 mln. ketveriems metams, sutartis galioja iki 2016 metų vasaros)

Indianos „Pacers“ vidurio puolėjas mokėsi kovos menų, kol galiausiai gavo maksimalų kontraktą. Gavęs tokią solidžią sumą „centras“ sakė, jog labai stengsis, kad pateisintų gaunamus pinigus, bet, regis, pamiršo pažadą. Iškeisti R.Hibbertą „Pacers“ būtų labai sunku, nes mažai kas norėtų mokėti tokius pinigus antram Kedrickui Perkinsui.

4. Andrea Bargnani (50 mln. penkeriems metams, sutartis galioja iki 2015 metų vasaros)

Prieštaringai Lietuvoje vertinamas Jono Valančiūno ir Lino Kleizos komandos draugas žaidžia prasčiausią sezoną savo karjeroje. Maža to, jis ne tik nesigina, bet ir nebepataiko. Dabar „Raptors“ vadovų tikslas yra kam nors įsiūlyti šią „italų nelaimę“, tada ir Rudy Gay‘aus įsigijimas turės daugiau prasmės.

REKLAMA

3. Geraldas Wallace‘as (40 mln. ketveriems metams, kontraktas galioja iki 2016 metų vasaros)

Iš Portlando „Trail Blazers“ į Bruklino „Nets“ persikėlęs krepšininkas pakeliui pametė pusę savo lagaminų. Viename jų buvo puolėjo taiklumas. Kaip žmogui, su kuriuo klubas siejo ilgalaikes perspektyvas ir jam ruošė vieno iš lyderių vaidmenį, tai labai svarbu. Pačiai „Nets“ toks G.Wallace‘o žaidimas – prabanga: 31 minutė, 8,6 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir bendras vos 37 procentų taiklumas. Čia tiktų puikus klausimas: mokėtumėte 10 milijonų JAV dolerių Tony Alenui? „Nets“ vadovai – tikrai taip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Andris Biedrinis (54 mln. šešeriems metams, kontraktas galioja iki 2014 metų vasaros)

Didžiausias klausimas kyla ne kodėl Oklando „Golden State Warriors“ pasirašė su latviu tokį kontraktą, o kodėl nepasinaudojo amnestijos taisykle ir jo neatleido. „Warriors“ toliau „centrui“ moka milžiniškus pinigus, o šis žaidžia tragiškai. Blogiausia tai, kad vyriausiasis treneris A.Biedriniui nėra numatęs vietos savo komandoje. Kas nesekate įvykių NBA, štai jums viską atskleidžianti latvio statistika: 10 min., 0,5 taško ir 3 atkovoti kamuoliai. Visa tai kainuoja po 9 mln. JAV dolerių per sezoną.

REKLAMA

1. Joe Johnsonas (119 mln. šešeriems metams, sutartis galioja iki 2016 metų vasaros)

Dar vienas „Nets“ pirkinys, įsigytas mainų būdu. J.Johnsonas – puikus atakuojantis gynėjas, tačiau negalima niekaip kitaip jo vertinti, net žiūrint per kontrakto dydžio prizmę. Jis jau įrodė, kad negali būti ryškiausia žvaigždė Atlantos „Hawks“ gretose, o dabar tas pats yra „Nets“ komandoje. 17 taškų vidurkis atrodo solidžiai, bet „Nets“ reikia tikro lyderio, o ne gero metiko. 20 mln. JAV dolerių per sezoną tokiam žaidėjui atrodo, švelniai tariant, per daug.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų