REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas Lietuvoje sutramdys Simono Wiesenthalio biuro Jeruzalėje direktorių Efraimą Zuroffą? Kodėl Lietuva tyli, nors jis nuolat kišasi į mūsų šalies vidaus reikalus?

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai viešėdamas Lietuvoje E. Zuroffas ir jo bendražygis Dovidas Katzas per spaudos konferenciją eilinį kartą mokė lietuvius, kas turi dalyvauti eitynėse per Vasario 16-osios iškilmes, kokius lozungus turi nešti ir skanduoti dalyviai. Mat juos labai papiktino, kad Kaunas leido per šventę viešai žygiuoti vadinamiesiems nacionalistams.

REKLAMA

E. Zuroffas čia įžvelgė didžiulį pavojų, kurį lietuviai kelia vos ne visam pasauliui. Jam pasirodė nepriimtina, kad lietuviai skanduoja: „Lietuva lietuviams!“ Šiam Izraelio atstovui nepriimtina, kad pas mus galioja susirinkimo, žodžio ir nuomonės laisvė, jei ji neperžengia ribų.

Eitynių dalyviai taip išreiškė savo nuomonę, kam turi priklausyti jų tėvynė. Ir kas čia bloga, juk nei imtis smurto, nei raginimų susidoroti su kitataučiais nebuvo?

REKLAMA
REKLAMA

Žydai visada nekalti?

E. Zuroffas dar prieš nacionalistų akciją paverkė, kad prieš ją pasisakė tik žydai, gėjai ir lesbietės. Ironiškai kalbant, gali suprasti, kad Lietuva turi priklausyti tik šioms trims grupėms.

Tuo labiau kad kai kurie internautai pastebėjo, jog pats E. Zuroffas pasižymi seksualinių mažumų manieromis. Nevertinkime – kaip ten yra iš tikrųjų, tik jis pats žino.

Po eitynių D. Katzas jos dalyvius pavadino fašistais. Niekas neneigia, karo metais tarp lietuvių buvo žydšaudžių, kaip ir kitose nacių okupuotose šalyse. Toks faktas buvo, kaip ir faktas, kad po karo ne vienas ir ne du žydai prisidėjo prie tūkstančių lietuvių ištrėmimo ar partizanų žudymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje kaip savo biure bandąs nurodinėti E. Zuroffas tokių faktų nepamena. Kiek Lietuva prašo išduoti į Izraelį pabėgusius žudikus, tiek ši šalis mums iškelia vidurinį pirštą. Atseit nė vienas nuo teisingumo pabėgęs žydas Lietuvoje nenusikalto.

Gerbiamas E. Zuroffai, kada apie tai surengsite pas mus spaudos konferenciją ir paaiškinsite, kada jūsų šalis baigsis tyčiotis ir nuleis Lietuvai rodomą pirštą? Kada jūsų tautiečiai lietuvių žudikai bus perduoti teisingumui? Ai, jūs tokių faktų nežinote...

Žudo ir taikius gyventojus

Tokiems nuolat mus gyventi mokinantiems Izraelio kraštutinių pažiūrų atstovams verta priminti, kad jų šalis, prisidengdama karu su terorizmu, žudo tūkstančius nekaltų Palestinos gyventojų, tūkstančius kiša į kalėjimus, tūkstančius išveja iš jų gyvenamųjų vietų. O pasaulis tyli. Suprask, po Antrojo pasaulinio karo žydai visada teisūs.

REKLAMA

Kiek dar Lietuva klūpčios prieš tokius veikėjus ir jiems lankstysis už mūsų šalies juodinimą ir vadinimą fašistais? Kiek jie dar mums nurodinės, kaip gyventi, kada eiti į gatves, kada miegoti, kada vėl jų atsiprašinėti? Betrūksta, kad dar nurodytų, jog privalome pereiti prie žydų maisto.

Ar tai, kad savo nuomonę šūkiu „Lietuva lietuviams!“ per eitynes reiškiantys lietuviai vadinami fašistais, neverta teisėsaugos dėmesio? Ar tai nėra viešas įžeidimas? Arba pats ekstremistas E. Zuroffas su bendraminčiais nežino, kas buvo fašizmas? O jie tiesiog mėgaujasi, radę Lietuvoje laisvą nišą rėkauti, ką tik nori.

Gal E. Zuroffas moka išimti ir žodžius iš lietuvių liaudies kūrybos: „Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit vaikai pagaliuką ir užmuškit tą žyduką.“

Laikas ieškoti šios skaičiuotės autorių, apšaukti juos fašistais ir atiduoti sudraskyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų