REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašalpos ne visada atitenka tiems, kurie verti jas gauti

Apytiksliai penktadalis išmokų gali būti perskirstyta

 Penktadalis pašalpoms ir kompensacijoms skiriamų pinigų atitenka ne tiems, kurie išties verti jas gauti, informuoja „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2012 metų pradžios penkiuose rajonuose vykstančio eksperimento atiduoti išmokas paskirstyti savivaldybėms rezultatai nustebino visus. Dėl gerokai kruopštesnės kontrolės eksperimente dalyvavusios Akmenės, Panevėžio, Radviliškio, Raseinių ir Šilalės rajonų savivaldybės per pirmuosius metus sutaupė net 24 milijonus litų. Visi šie pinigai liko savivaldybėms, jos galėjo parengti daugiau socialinių projektų, labiau padėti toms šeimoms, kurioms paramos išties reikia.

„Tikėjomės, kad rezultatas bus geras, bet labiausiai nustebino bendruomenės narių aktyvumas“, – sakė šį projektą prižiūrinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės aprėpties departamento Piniginės paramos skyriaus vedėja Svetlana Kulpina. Per metus pasiekta pažanga įkvėpė pokyčiams: nuo 2014-ųjų ketinama nurodyti visoms Lietuvos savivaldybėms, kad tik jos bus atsakingos už socialinių pašalpų išmokėjimą. Tam jau rengiamas įstatymo projektas, jis bus perduotas svarstyti Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų