REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Chorų karai“ – didžiausio masto muzikinis televizijos projektas, o ilgai lauktą ketvirtojo sezono premjerą televizijos žiūrovai išvydo jau šį sekmadienį.

„Chorų karai“ – didžiausio masto muzikinis televizijos projektas, o ilgai lauktą ketvirtojo sezono premjerą televizijos žiūrovai išvydo jau šį sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl geriausiojo vardo šįkart kovoja 7 chorai, o šou vedliais tapo netikėtas duetas: maestro Vytautas Šapranauskas ir aktorė Inga Jankauskaitė.

REKLAMA

Pristatydamas savo partnerę, V. Šapranauskas turėjo nemalonumų: atidengęs širmą, už kurios turėjo laukti Inga, išvydo... vištą. „Mantas Vizard, nu, tiesioginis eteris!“ – nežinia į kur pasislėpusį iliuzionistą kreipėsi aktorius. Dar kartą žvilgterėjęs už širmos, jis išvydo treninguotą Saulėną. Nors trečiasis kartas, anot posakio, turėtų nemeluoti, ten V. Šapranausko laukė baltais drabužiais pasipuošusi mergina, paleidusi iš rankų kelis balandžius. „Taikos balandis... ir prišiko jau... štiš iš čia!“ – piktinosi V. Šapranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai iš žiūrovų tarpo salėje pakilo pati I. Jankauskaitė – kaip ir dera „Chorų karuose“, iškart su mikrofonu rankose ir daina lūpose.

„Chorų karuose“ varžosi Vaidos Genytės vadovaujamas Policijos choras, Tauragės krašto Braškinis choras su Donalda Meiželyte priešakyje, Panevėžio Indigo choras su generolu Vytautu Matuzu, Anatolijaus Oleiniko vadovaujamas Druskininkų Deimantinis choras, „ŠarkA“ ir Vilniaus Šachmatinis choras ir Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“.

Septintasis, ypatingas choras, iki pat tiesioginės transliacijos buvo laikomas paslaptyje – tai dainininko Stano vadovaujamas „Spindulio“ choras, kuriame dainuoja Vilniaus benamiai. „Gera pradžia – pusė darbo“, – pristatydama šį chorą sakė I. Jankauskaitė ir linkėjo jo dainininkams pusiaukelėje nesustoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Chorų karų“ premjeroje pasirodė ne tik naujieji ketvirtojo projekto sezono dalyviai, bet ir pamilti praėjusių metų nugalėtojai – Kauno rajono Božolė choras kartu su „Rondo“ lyderiu Aleksandru Ivanausku-Fara.

Fara taip pat tapo ir vienu šio „Chorų karų“ sezono komisijos narių. Kartu su juo teisėjauja operos solistė Kristina Zmailaitė, o du kviestiniai komisijos nariai – dirigentas ir kompozitorius Aleksandras Šimelis ir Mindaugo Stasiulio kuriamas personažas Saulėns.

Pirmoji laida – tai dalyvių prisistatymas, o jau ateinantį sekmadienį vienas iš chorų turės palikti projektą, tad kiekviena užkariauta žiūrovų simpatija itin svarbi.

REKLAMA

Balsavimas šiame „Chorų karų“ sezone – nemokamas, o balsavimas vyks tik skambinant, ne siunčiant SMS žinutes. Iš vieno telefono numerio už vieną chorą galima atiduoti tik vieną balsą.

Laidą pradėjo visų generolų ir jų chorų kartu atliktas „Chorų karų“ himnas, o į sceną tarsi per klaidą atklydęs Saulėns pareiškė taip pat subūręs Šiaulių Magiškąjį chorą (nuo žodžio magė) ir ketinantis dalyvauti projekte.

Jis, kaip Magiškojo choro vedlys, netgi atliko dainą, tačiau tuoj pat persigalvojo: „Einu į komisiją, nes komisija yra viena vieta, kur policijai galiu aiškinti aš, o ne ji man“.

REKLAMA

Pirmasis į sceną lipo paradinėmis uniformomis pasipuošęs Policijos choras su elegantiškąja Vaida Genyte priešakyje. Saulėns siūlė jį pervadinti – Bananiniu (nes nuolat susidūręs su pareigūnais, nuolat „gauna bananų“) arba Pučiamuoju (nes sustabdę prie vairo, kelių policininkai įprastai paprašo papūsti į alkotesterį).

Antrasis į sceną lipo Tauragės Braškinis choras, atlikęs generolės D. Meiželytės dainą „Mūsų linksmas gyvenimas“ o tretieji pasirodė panevėžiečiai su daina „I‘ll Me Missing you“.

Dainininkai iš Dzūkijos, Druskininkų Deimantinis choras sudainavo savo generolo Oleiniko dainą „Nežinau kodėl“. Komisija juos gyrė už energiją ir gerą nuotaiką, bet įspėjo, kad pasirodymui trūko „kabliuko“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupės „ŠarkA“ vadovaujamas Šachmatinis Vilniaus choras, pasirinkęs Rihannos dainą „We Found Love“, surengė tikrą šou: į sceną ne tik atsigabeno fortepijoną, bet ir apsivilko juodos ir baltos spalvų stilizuotais vienuolių abitais.

„Gal ir laimėsit, bet su sąlyga, jeigu jūsų chore akcijų neturi Vladimiras Romanovas“, – Saulėns sakė Studentiškajam Kauno chorui, atlikusiam jų generolų – grupės „16 Hz“ dainą „Tau mano mintys“.

Laidos kulminacija tapo paties ypatingiausio, sunkiausiai surinkto, – Stano vedamo Vilniaus benamių „Spindulio“ choro daina. Prie jų prisijungė kviestinė viešnia – dainininkė Mia, o teatralizuotas pasirodymas publiką sujaudino iki ašarų. Žiūrovai „Spindulio“ chorui plojo stovėdami.

REKLAMA

Suskaičiavus komisijos balsus paaiškėjo, kad aukščiausius įvertinimus pelnė Panevėžio Indigo ir Vilniaus Šachmatinis chorai, o paskutiniai liko Tauragės ir Druskininkų choristai.

Pirmoji „Chorų karų“ transliacija sulaukė didžiulio žiūrovų susidomėjimo – savo balsus telefonu atidavė daugiau nei 100 tūkst. žmonių. Daugiausia simpatijų susižėrė „Spindulio“ choras. Jis, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, užėmė pirmąją vietą ir tapo absoliučiu lyderiu.

Ties iškritimo riba atsidūrė Deimantinis Druskininkų choras, tačiau jis dar turi vieną savaitę laiko pasitempti – kas turės palikti projektą, paaiškės kitą sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų