REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Uspaskichas galutinai patvirtino: jungiamės, o formalumais rūpinsis darbo grupės

Apžvalgininkas: abi partijos drausme prilygsta statutinėms organizacijoms (atnaujinta 15:35)

„Partijos prezidiumas priėmė sprendimą sukurti keturias darbo grupes, viena iš kurių turės sukurti statutą, kita programą, taip pat bus ideologinė grupė ir grupė, kuri turės spręsti konfliktus, jei tokie iškiltų“, - sekmadienį žurnalistams po uždaro prezidiumo posėdžio sakė „darbiečių“ pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Tą patį jis pakartojo ir pasibaigus partijos tarybos posėdžiui, kuriame visi vienbalsiai palaikė susijungimo idėją.

REKLAMA
REKLAMA

„Pats stebiuosi. Leidom visiem išgryninti savo nuomones, bet niekas prieš nebalsavo ir nesusilaikė“, - sakė jis.

REKLAMA

Tiems tarybos nariams, kurie nedalyvavo posėdyje, pasak V. Uspaskicho, bus pasiūlyta pareikšti nuomonę raštiškai.

Tai, kaip bus valdomas naujas darinys, koks bus jo pavadinimas ir simbolika irgi nuspręs darbo grupės. Nuo jų darbo ir sprendimų taip pat esą priklausys realus susijungimo laikas.

Dar prieš posėdį dauguma partijos lyderių reiškė nuomonę, kad nesklandumų ir didelių ginčų dėl susijungimo, apie kurį paskelbta dar antradienį, nebus. Tik partijos ir Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys sakė, kad tikisi karštesnių diskusijų.

REKLAMA
REKLAMA

Atskiri Darbo partijos tarybos nariai kuluaruose abejoja tik dėl siūlymo, kad pirmuosius dvejus metus jungtinės partijos pirmininku būtų nušalintasis prezidentas, Tvarkos ir teisingumo pirmininkas Rolandas Paksas. Tai po posėdžio žurnalistams patvirtino V. Uspaskichas. Anot jo, būta siūlymų, kad pirmininku liktų tik jis, kad būtų numatyti kitokie rotacijos laikotarpiai. Buvo keliamas ir klausimas, kad partijos valdymo organai būtų sudaromi ne pariteto principu, o atsižvelgiant į dabartinį populiarumą bei vietų Seime skaičių. „Aš pats asmeniškai neprieštarauju ir pariteto principui“, - sakė V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos tarybos posėdis vyko už uždarų durų. Dėl tokio sprendimo taryba balsavo vieningai, susilaikė tik V. Gapšys.  

Politikos apžvalgininkas: sprendimai jau priimti seniai

Politikos apžvalgininkas Giedrius Kiaulakis portalui balsas.lt sakė ir nesitikėjęs jokių netikėtumų abiejų partijų tarybų ir prezidiumų pozicijos. „Šios partijos yra ne tos, kurios pateiktų tokių netikėtumų. Jos iš esmės prilygsta savo drausme statutinėms organizacijoms. Jei apie tai partijos lyderiai prabilo viešumoje, o tarėsi, kaip aiškėja, jau nuo pavasario, tai kokie čia galimi siurprizai?“, - komentavo G. Kiaulakis, pridurdamas, kad sprendimų nepriėmus apie tai viešumoje net nebūtų pradėta kalbėtis.

REKLAMA

*****

Anksčiau skelbta, kad jeigu Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“ susijungtų, partijos vadovas keistųsi kas dvejus metus. Pirmais metais vadovaus „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas, o po dvejų metų – Darbo partijos narys. Kol kas naujos politinės partijos pavadinimas nėra žinomas. Visos teisinės procedūros turėtų, kaip skelbta, būti atliktos per 65 dienas, skaičiuojant nuo ateinančio sekmadienio. Naujoji politinė partija turėtų 39 vietas Seime ir būtų didžiausia parlamento partija.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų