REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Politinių jungtuvių užkulisiai – „darbiečiai“ netikėtumų nesitiki

V. Uspaskichas laukia ramaus partijos pritarimo susijungimui

Darbo partijos vadovai nesitiki partijos narių nepasitenkinimo dėl susijungimo su Tvarka ir teisingumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko panašaus negirdėjau. Kažkokių bruzdėjimų gal visada yra, bet jokių tokių viešų ir kategoriškų – negirdėjau“, - sakė portalui balsas.lt Darbo partijos (DP) lyderis Viktoras Uspaskichas, paklaustas ar nesitiki iš savo organizacijos aktyvo demaršų, su kuriais jau susidūrė Tvarkos ir teisingumo lyderis Rolandas Paksas. DP prezidiumas šiandien jau susirinko į „Hollyday Inn“ viešbutį Vilnijuje, kur vėliau už uždarų durų posėdžiaus ir partijos taryba.

REKLAMA

Jo pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys buvo lakoniškesnis. Paklaustas, ar tikisi aštrių diskusijų, atsakė: „Tikimės“.

Prezidiumo ir šalies parlamento nariai Mečislovas Zasčiurinskas ir Kęsturis Daukšys sakė nelaukiantys kažkokių netikėtumų ir piktos reakcijos iš partijos narių. „Mes apskritai nepikti, o labai linksmi žmonės“, - juokavo K. Daukšys.

********

Sekmadienį šaukiami neeiliniai Tvarkos ir teisingumo bei Darbo partijų prezidiumo ir tarybos posėdžiai, per kuriuos bus sprendžiama, ar susijungti šioms dviem politinėms jėgoms.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, kad artimiausiu metu politinėje arenoje nebeliks nei Darbo partijos, nei partijos Tvarka ir teisingumas, pasirodė antradienį.

"Tvarkiečių" darbotvarkėje pagrindinis klausimas - diskusija dėl partijos ateities. Taip pat tarybos nariai išklausys aplinkos ministro Valentino Mazuronio ir vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko pranešimus apie jų vadovaujamų ministerijų veiklos prioritetus, aptars Seimo rinkimų kampanijos ir partijos iškeltų kandidatų trijose vienmandatėse rinkimų apygardose veiklą baigiamajame etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausiu diskusijų klausimu dėl partijos ateities ketinama priimti deklaraciją, kurioje, atsižvelgiant į Lietuvos nūdieną bei valstybės ir politinės bendruomenės raidos perspektyvą, bus išdėstytos principinės partijos politinės veiklos nuostatos. Tarybos nariai taip pat svarstys sprendimus dėl neeilinio, XII kongreso sušaukimo bei darbo grupių sudarymo, turėsiančių parengti svarbiausius būsimo kongreso dokumentus.

Jeigu Darbo partija ir partija Tvarka ir teisingumas susijungtų, partijos vadovas keistųsi kas dvejus metus. Pirmaisiais metais vadovaus Tvarkos ir teisingumo atstovas, o po dvejų metų - Darbo partijos narys. Planuojama, kad naujos politinės jėgos lyderiu taptų partijos Tvarka ir teisingumas vedlys Rolandas Paksas.

REKLAMA

Kol kas naujos politinės partijos pavadinimas nėra žinomas.

Visos teisinės procedūros turėtų būti atliktos per 65 dienas, skaičiuojant nuo ateinančio sekmadienio.

Naujoji politinė partija turėtų 39 vietas Seime ir būtų didžiausia parlamento partija.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vertindama galimą partijos Tvarka ir teisingumas bei Darbo partijos sąjungą, yra pažymėjusi, jog politinių partijų jungtuvės ar "išskirtuvės" yra jų pačių reikalas. Socialdemokratų vadovas, Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Darbo partijos susijungimas su Tvarka ir teisingumu neturėtų poveikio Vyriausybės darbui.

REKLAMA

Politikos apžvalgininkų teigimu, Darbo partijai susijungimas būtų naudingas, nes ji kaip juridinis subjektas nebegalėtų figūruoti vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.

Taip pat skaitykite:

Politologas: R. Pakso ir V. Uspaskicho partijų susijungimas politikos kokybės nepakeis Vienas nuolat su ašara aky, o kitas linksmas ir žvalus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų