REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mičigano valstijoje esančioje karinėje Greilingo stovyklavietėje (Grayling Camp) vykusių parodomųjų bandymų metu kompanija „Lockheed Martin“ išbandė savo naująją per kosminį palydovą valdomą sistemą SMSS. Įvairių daviklių ir vaizdo kamerų prigrūsta transporto priemonė buvo valdoma iš didelio nuotolio: ją nuo jai komandas siuntusio operatoriaus skyrė net 200 mylių (320 km).

REKLAMA
REKLAMA

SMSS (Squad Mission Support System) mašina atliko įvairias mūšio lauko stebėjimo ir manevravimo operacijas, visas valdymo komandas gaudama iš Warreno mieste, Mičigano valstijoje, įsikūrusio JAV kariuomenės Tankų automatizavimo tyrimo ir inžinerijos centro (Tank Automotive Research, Development and Engineering Center). Be to, ši transporto priemonė gali atlikti ir kai kurias autonomines operacijas, pavyzdžiui, „sek paskui mane“, „judėk į nustatytą tašką“ ar „grįžk savais pėdsakais“.

REKLAMA

2012 metais „Lockheed Martin“ dukterinė kompanija „Lockheed Martin Missiles and Fire Control“ jau buvo rodžiusi kai kurias SMSS galimybes: žvalgybos ir stebėjimo, taikinio atpažinimo, pagalbos nemotorizuotiems pėstininkams, kovos su savadarbiais sprogstamaisiais užtaisais ir krovinių pervežimo. Keturios tokio tipo mašinos 2012 metais buvo panaudotos Afganistane surengtose kovinėse operacijose, siekiant sumažinti kariams mūšio lauke tenkantį krūvį.

REKLAMA
REKLAMA

Čia galima pasižiūrėti, kaip ši mašina atrodo tikrovėje:

„Lockheed Martin“ yra tarptautinė saugos ir aviacijos bei kosmoso (angl. security and aerospace) kompanija, kurioje dirba apie 120000 žmonių. Jos misija –moksliniai tyrimai, įvairių pažangių technologijų kūrimas ir jomis paremtų sistemų projektavimas, gamyba, integravimas ir palaikymas, taip pat įvairių paslaugų teikimas. Grynųjų kompanijos pardavimų suma 2012 metais sudarė 47,2 milijardo dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų