REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikui bėgant grožio kanonai keičiasi ir tai, kas ypatingai vertinama vienu laikotarpiu, gali būti neverta dėmesio ar tiesiog nepastebima kitu metu. Tačiau kalbant apie moderniuosius grožio konkursus nuolat akcentuojama, kad tai gana vulgarūs renginiai, kuri metų garbinamas liguistas visuomenės susižavėjimas „tobulu“ grožiu. „Listverse.com“ pateikia jums kitokių Mis konkursų sąrašą, kuris privers susimąstyti.

REKLAMA
REKLAMA

10. „Mis mina“

Nuo pirmos akimirkos buvo aišku, kad projektas rasti gražiausią suluošintą Angolos moterį bus vertinamas prieštaringai. Nors šis konkursas įvyko tik vieną kartą (2008), jis neabejotinai atliko savo misiją – šokiruoti ir nustebinti – tiesiog nepriekaištingai, kadangi žiniasklaida iš karto pasigavo šią žinią ir informacija apie nuo minų nukentėjusius Afrikos gyventojus ėmė plisti sparčiau.

REKLAMA

Ši norvegų teatro direktoriaus Morteno Traaviko konkurso idėja pirmiausiai buvo kritikuojama dėl moterų išnaudojimo ir netgi prilyginta moderniam išsigimėlių šou. Tačiau M. Traavikas manė, kad toks konkursas yra suluošintųjų galimybių padidinimas ir pasipriešinimas tobulumo kultui. Koks gi buvo pagrindinis prizas? Pirmosios vietos laimėtoja gavo aukščiausios kokybės kojos protezą, tačiau visos dalyvės tam tikra prasme buvo laimėtojos.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio idėja menininkui kilo tuomet, kai jis Angoloje lankėsi per atostogas ir pastebėjo ne tik daug nuo minų sprogimų nukentėjusių žmonių (20-mečio pilietinio karo atgarsiai), bet ir gatvėse vaikų rengiamus grožio konkursus. Sujungęs šias dvi idėjas ir gavęs ES, Norvegijos meno tarybos, Angolos išminavimo komisijos ir pirmosios šalies damos paramą, M. Traavikas surengė „Mis mina“ konkursą. Organizuojant renginį buvo stengiamasi sukurti ir palaikymo tinklą aukoms – į konkursą išsiruošusios moterys vėliau teikė informaciją apie sveikatos priežiūros ir išsilavinimo galimybes kitoms moterims, gyvenančioms jų apylinkėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Traaviko akimis konkursas sulaukė didžiulio pasisekimo. Kitais metais (t.y. 2009 m.) buvo planuojama šį konkursą rengti Kambodžoje, tačiau šalies valdžia jį uždraudė likus vos kelioms valandoms iki pradžios.

9. „Mis Klingon“

Fantastinio serialo „Star trek“ (Žvaigždžių kelias) konvente galima bet ką susieti su Klingon (ateivių rasė). Čia galima pamatyti Klingon šeimos žaidimus, Klingon karaokė, Klingon ginklų demonstraciją, Klingon kalbos pamokas ir, žinoma, Klingon imperijos grožio konkursą.

8. „Mis atomas“

„Mis atomas“ skamba tarsi superherojės vardas. Tačiau iš tikrųjų tai internetinis grožio konkursas, kurį surengė Nuclear.Ru, Rusijoje veikianti atominės energijos kompanija. Konkurso tikslas? Parodyti, kokios gražuolės dirba atominės energetikos srityje (nuo tyrimo centrų iki federalinių atominės energetikos stočių) ir paskatinti rinktis šią sritį studijoms ir darbui. Konkursas vyko aštuonerius metus (2004-2011), o juose dalyvavo merginos iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Kazachstano ir Lietuvos. Organizatoriai tikėjosi, kad šios temos siejimas su gražiomis moterimis padės pagerinti paprastai negiamą atominės energetikos pasaulio įvaizdį.

REKLAMA

7. „Mis gražioji moralė“

Klausiate, kaip galima rengti grožio konkursą kai uždengtas ne tik visas kūnas, bet ir visas veidas? Atsakymas: galima rengti vidinio grožio konkusą. Saudo Arabijoje vykstantis grožio konkursas labai skiriasi nuo mums įprastų grožio konkursų, kadangi čia dalyvės, neužsidengusios tik akių, yra vertinamos pagal moralę, šeimą ir socialines vertybes. Dar vienas svarbus aspektas - konkursas vyksta net tris mėnesius. Laimėtoja gauna pinigų, laikrodį su deimantais, perlų karolius ir kelionę į Malaiziją.

REKLAMA

6. „Mis prezervatyvas“

Vakaruose yra įprasta, kad vyrai nešiojasi prezervatyvus piniginėse. Tačiau konservatyviame Tailande vis dar reikia daug pastangų siekiant populiarinti saugų seksą ir priemonės pasiekti tikslą yra kur kas įvairesnės nei informacinės akcijos mokyklose kartą per mėnesį. Į „Mis prezervatyvas“ konkursą atrenkama 20 dalyvių iš keturių skirtingų valstybių. Merginos turi pademonstruoti savo gebėjimus pripūsti prezervatyvus ir sužavėti teisėjus savo žinomis apie ŽIV. Jį pradėjo rengti senatorius Mechai‘aus Viravaidya‘o.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Gražiausiai (jo arba jos) moskitų sukandžiotų kojų konkursas

Didžiajame Texaso moskitų festivalyje, vykstančiame Clute (Texasas) moskitų egzistavimas yra švenčiamas taip keistai kaip tik įmanoma. Įvairios veiklos ir varžybos rengiamos pačiame moskitų sezono įkarštyje, kuomet nesuskaičiuojama daugybė vabzdžių zuja aplinkui. Pats įspūdingiausias festivalio renginys yra gražiausių moskitų sukandžiotų kojų konkursas. Dalyviai užsimauna šortus ir išdidžiai vaikšto demonstruodami įkandimais papuoštas kojas.

4. „Mis Navajo tauta“

Taip, moteris gali gerai atrodyti su maudymosi kostiumėliu, bet ar ji moka paskersti avį? Galite netikėti, bet avino paskerdimas yra viena iš užduočių „Mis Navajo tauta“ konkurse, kuris vyksta nuo 1952 metų. Šiame konkurse dalyvės turi pademonstruoti Navajo tautos tradicinio ir modernaus gyvenimo išmanymą. Besirungiančios Navajo tautos atstovės turi kalbėti anglų ir Navajo kalbomis, papasakoti apie Navajo kultūrą ir tradicijas, pademonstruoti dvi ar tris tradicines veiklas (pavyzdžiui, audimą, avių skerdimą, kukurūzų trynimą, etc.), nustebinti moderniais menais (pavyzdžiui, dainavimu, šokiais arba gimnastika) ir atskleisti savo moteriškumą atlikdamos močiutės, motinos, tetos ir sesers vaidmenis. Laimėtoja gauna prabangų butą ir keliauja aplink pasaulį mokydama Navajo gyvenimo būdo.

REKLAMA

3. „Mis Amerikos Vampyrė“

Daugelis yra įsitikinę, kad vampyrų populiarumo amžius atėjo būtent su „Twilight“ (Saulėlydis) trilogija, tačiau tai klaidinga idėja. 1970-aisias Amerikoje siekiant išpopuliarinti filmą „The House of Dark Shadows“ (Tamsiųjų šešėlių namas), buvo surengtas „Mis Amerikos Vampyrė“ konkursas, kurį laimėjo Sacheen Littlefeather.

2. „Mis vienuolė“

Ar kada nors bus pateisinamas susižavėjimas vienuole? Tikriausiai ne. Ir kaltė bus dar didesnė, jei jūs – katalikų kunigas. Tačiau tai nesustabdė tėvo Antonio Rungio, kuris nusprendė paskelbti žavingiausios vienuolės konkursą savo bloge 2008 metais. Dalyvauti galėjo bet kuri vienuolė nuo 18 iki 40 metų amžiaus ir konkursui turėjo atsiųsti savo nuotrauką ir dvasinio gyvenimo aprašymą. Nors dvasininkas teigė, kad tokiais rinkimais buvo stengiamasi išaukštinti vidinį moterų grožį, jo paskelbtas konkursas buvo vertinamas labai kontroversiškai ir buvo greitai uždraustas bažnyčios vyresniųjų.

REKLAMA

1. „Alternatyvioji Mis Airija“

Renginys, taip pat žinomas kaip „Linksmosios Kalėdos“, iki 2012 m. Dubline įvyko 18 kartų. Šis renginys siejamas su kitokiu požiūris į lytį, grožį ir veiklą ir jame galėdavo dalyvauti vyrai, moterys ir bet kas. Dalyviai demonstruodavo neįprasčiausius talentus, tokius kaip gulėjimas ant vinių prismaigstytos lovos, kokaino uostymo, etc. Nors neplanuojama atgaivinti šį renginį, svarbu paminėti, kad per jį buvo surinkta daugiau nei 300 tūkst. eurų, kurie buvo skirti informacijos apie ŽIV ir Aids sklaidai Airijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų