REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma kreipėsi į „Sodros“ direktorių Mindaugą Sinkevičių ir siūlė sukurti prie pensinio amžiaus priartėjusių asmenų informavimo sistemą apie didesnės pensijos gavimo perspektyvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat svarbu, kad ta galimybė įvertinti pensijos dydį, priklausomai nuo darbinės veiklos užbaigimo metų, būtų gana plačiai reklamuojama ir visi suinteresuoti asmenys apie tai sužinotų“, – teigia jis.

REKLAMA

Poreikis iškelti šį klausimą iškilo todėl, kad nuo sausio 1 d. atsirado galimybė daliai pensininkų pasirinkus palankesnį laikotarpį perskaičiuoti senatvės pensiją. Nusprendusieji anksčiau išeiti užtarnauto poilsio ir to nežinodami, žmonės patiria finansinių nuostolių.

„Svarbu į šią galimybę atkreipti ne tik esamų pensininkų, bet ir artimiausiu metu besiruošiančiųjų jais tapti dėmesį. Neretai pasitaiko atvejų, kai asmuo, tik išėjęs į pensiją, kreipiasi į „Sodrą“ ir ten sužino, kad jei būtų padirbėjęs dar bent vienerius metus, pagal naująją tvarką jo apskaičiuota senatvės pensija būtų buvusi daug didesnė. Žmogus tokiu atveju bando ieškoti išeičių, gal grįžti į buvusį darbą, bet tai padaryti ne visada paprasta“, – kreipimąsi argumentuoja parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų