REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia pasaulyje kompiuterių gamintoja „Hewlett-Packard“ (HP) praneša, kad fiskalinių metų pradžioje, lapkričio-sausio mėnesiais, pardavimai nukrito 6 proc., nes kompiuterių paklausa ir toliau mažėja, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Grynieji pardavimai nukrito iki 28,4 mlrd. JAV dolerių, o grynasis pelnas nuo praėjusių fiskalinių metų sumažėjo 16 proc. iki 1,2 mlrd. dolerių. Vis dėlto rezultatas pranoko prognozes ir HP akcijų vertė pakilo 6 proc.

REKLAMA

Konkurentė „Dell“ šią savaitę taip pat pranešė, kad jos pajamos nukrito 11 proc., o ketvirčio pelnas - 31 proc. Abi įmonės sunkiai didina pradavimus dėl vis populiarėjančių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių.

Praėjusių metų gegužę HP teigė, kad iki 2014 metų atleis 27 tūkst. darbuotojų ir taip sumažins išlaidas 3,5 mlrd. JAV dolerių per metus.

HP akcininkams grąžino 511 mln. JAV dolerių išmokėdama dividendus ir išpirkdama dalį akcijų.

„Nors turime padaryti dar labai daug, kad mūsų pelnas augtų tiek, kiek to norime, tačiau 2012 m. priimti sprendimai jau turi didelės įtakos HP ateičiai“, - kalbėjo generalinė įmonės direktorė Megė Vitman (Meg Whitman).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų