REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Programišiai per pastaruosius kelerius metus atakavo daugiau kaip tūkstantį JAV kompanijų, tačiau apie ataką paskelbė tik kelios iš jų, rašo laikraštis "The New York Times".

REKLAMA
REKLAMA

"Informaciją apie programišių atakas kompanijos, norėdamos nepakenkti savo verslui, verčiau nutaria nuslėpti nuo savo klientų, akcininkų ir konkurentų. Retai kuris nusprendžia apie "šią purviną paslaptį" viešai paskelbti, paprastai vietoj jų tai padaro kas nors kitas", - pastebi laikraštis.

REKLAMA

Anot laikraščio, apie tokius išpuolius iki šiol nutyli nealkoholinių gėrimų gamintoja "Coca-Cola", naftos kompanijos "Exxon Mobil" ir "Conoco Phillips", dujų kompanija "Chesapeake Energy". Be to, tarp nukentėjusiųjų nuo įsilaužėlių, bet tai slėpusiųjų - olandų ir britų naftos ir dujų kompanija BP, didžiausia metalurgijos kompanija pasaulyje "Arcelor Mittal" ir netgi Tarptautinis olimpinis komitetas.

"Aš įsitikinęs, kad bet kuri kompanija iš bet kurios srities su vertinga intelektine nuosavybe ar svarbia komercine paslaptimi jau patyrė programišių atakas, arba patirs artimiausiu metu", - teigia JAV kompiuterių saugumo kompanijos "Crowdstrike" technologijų direktorius Dmitris Alperovičius.

Kartu, nurodo ekspertas, programų įsilaužėlių aukos skirstomos į dvi kategorijas: tuos, kurie žino apie tokią ataką, ir tuos, kurie nė neįtaria apie ją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų