REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų Vest Senekos pradinę mokykloje (Niujorkas) vietoj mokinio pamokas ėmė lankyti robotas, praneša „HuffingtonPost.com“. Septynerių metų megapolio priemiesčio gyventojas Devonas Carrow serga daugybe alergijų, taigi net mažiausias oro cheminės sudėties pasikeitimas gali rimtai komplikuoti jo sveikatą. Kadangi mokytis reikia, septynmečiui į pagalbą atėjo robotas „VGo“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokiniams padedantį robotą „VGo“ sukūrė Naujajame Hempšire veikainti kompanija „Nashua“, tiksliau – jos padalinys „VGo Communications“, o pirmą kartą publikai jis buvo pristatytas 2011 metais. Šiandien „VGo“ padeda į mokyklą vaikščioti kelioms dešimtims mokinių, kurie patys dėl įvairiausių priežasčių negali to daryti. Be to, šis robotas jau naudojamas medicinoje ir versle – specialistai gali vienu metu būti klinikoje arbiure, tačiau kartu išvykti į komandiruotę.

REKLAMA

Mokytojai pastebi, kad mokiniai neįtikėtinai lengvai priėmė neįprastą mokinį ir be problemų su juo draugauja. Dar daugiau, kai bendraklasiai kalba apie robotą, jie mintyje turi būtent sergantį Devoną, o ne patį kibernetinės technikos stebuklą. Nepaisant to, kad vaikai, nors ir išaugę videožaidimų, žaislų su distanciniu valdymu apsuptyje, robotus gyvai matydavo ne taip jau ir dažnai.

Buvusios mokyklos, kurią lankė sunkiai sergantis Devonas, direktorius atsisakė įsileisti robotą į savo mokymo įstaigą. Vis tik į pagalbą atėjo Vinčesterio apygardos Vest Senekos priemiesčio mokyklos vadovybė. Tad Devonas buvo pervestas ten. Paties roboto kaina (apie 6 000 JAV dolerių, arba apie 15 600 litų) ir mėnesinis aptarnavimas (apie 100 JAV dolerių per mėnesį) apmokama iš Vinčesterio apygardos biudžeto.

http://www.youtube.com/watch?v=zsWP2GQj8Z0&feature=player_embedded

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų