REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išskirtinių švenčių dienomis medikai nedirba

Panevėžietei ir jos mažametei dukrai teko kone pabučiuoti miesto poliklinikos duris – medicinos įstaiga vasario 16-ąją nedirbo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ant Panevėžio miesto poliklinikos durų yra priklijuotas informacinis lapelis, skelbiantis, kad įstaiga dirba ir šeštadieniais iki 14 valandos, iš anksto nesidžiaukite, mat galite rasti užrakintas duris, o išėjęs budėtojas jums paaiškins, kad poliklinika nedirba. Šios Panevėžio gydymo įstaigos vadovė Irena Čeilitkienė paaiškino, esą jei Lietuvai svarbios šventės, tokios kaip Valstybės atkūrimo diena Vasario 16-oji, švenčiamos šeštadieniais, medicinos įstaiga nedirba. Tuomet skubios medikų pagalbos panevėžiečiai gali ieškoti Respublikinės ligoninės Priėmimo skyriuje.

REKLAMA

Pabučiavo duris

Į redakciją vasario 18 dieną paskambinusi panevėžietė guodėsi, kad praėjusios savaitės šeštadienį, vasario 16-ąją, sunegalavo jos vienuolikos metų dukra.

„Jai suskaudo žandikaulis. Nusprendžiau vaiką nuvesti į polikliniką Nemuno gatvėje, nes žinojau, kad medicinos įstaiga šeštadieniais dirba. Kviesti greitosios dėl tokio skaudulio nekilo ranka – juk yra sunkesnių ligonių. Nuėjusios į polikliniką nusivylėm abi. Nors ant durų kabojo informacija, kad poliklinika dirba iki 14 valandos, durys buvo užrakintos. Pasibeldus atėjo budėtojas ir pravėręs duris paaiškino, kad medicinos įstaiga šeštadieniais nedirba. Beje, tokių kaip mes su dukra, ieškančių galimybės patekti į polikliniką, buvo ne vienas. Kiti medikų pagalbos taip pat nesulaukė“, – pasakojo moteris apie bandymą šeštadienį, vasario 16 dieną, patekti pas gydytojus miesto poliklinikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Priminus, kad vasario 16-oji yra Lietuvai iškili data – Valstybės atkūrimo diena – ir medicinos įstaiga galėjo nedirbti, moteris sakė: „Tai tuomet turėjo poliklinikos vadovai pakabinti papildomą informaciją, kad svarbių Lietuvai švenčių dienomis ir tuomet, jeigu tos dienos yra šeštadieniai, įstaiga nedirba. Dabar tokio lapelio, kuriame būtų parašyta, kad vasario 16 dieną poliklinika nedirbs, nebuvo.“

Reikia įdėmiau skaityti

Miesto poliklinikos direktorė I. Čeilitkienė stebisi panevėžiečiais, kurie vasario 16 dieną bandė patekti į medicinos įstaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo šventinis šeštadienis – Valstybės atkūrimo diena, todėl poliklinika nedirbo. Tokių šeštadienių per metus yra ne vienas. Tokiomis dienomis kritiniu atveju, susirgus ir prireikus medikų pagalbos, reikia kreiptis į ligoninės Priėmimo skyrių. Esame su jais sudarę sutartį ir visi sunegalavusieji turi teisę gauti medicininę pagalbą. Nesuprantu tokių žmonių, juk tereikia pasiskambinti darbo dienomis į polikliniką ir išsiaiškinti, kaip dirbama.

Visuomet bus paaiškinta. Matyt, žmonės per žioplumą ne viską įdėmiai perskaito, kas yra rašoma informaciniuose lapeliuose“, – teigė medikė. Pasakius, kad papildomo lapelio, jog poliklinika nedirbs vasario 16 dieną, nebuvo, užginčijo: „Tokia informacija buvo pakabinta. Tik žmonės neįdėmiai skaito informacinius lapus.“

REKLAMA

Šeštadieniais budi

Nusprendėme pasidomėti, kaip švenčių dienomis dirba kitos mieste ir rajone esančios medicinos įstaigos. Rajono savivaldybės poliklinikos vadovė Irena Janušonienė „Panevėžio balsui“ aiškino, kad jų gydymo įstaiga šeštadieniais dirba.

„Darbo laikas tą dieną prasideda 8 valandą, o baigiasi 13 valandą. Šeštadieniais dirba budintis gydytojas, laboratorija ir rentgeno kabinetas. Tiesa, išskirtinių švenčių, tokių kaip Valstybės atkūrimo diena, Kalėdos, Velykos ir kitos panašios šventės, dienomis budintis gydytojas nesėdi poliklinikoje. Ypatingu atveju jį galima išsikviesti iš namų. Ant poliklinikos durų galima rasti užrašytą budinčio gydytojo telefono numerį“, – pasakojo I. Janušonienė.

REKLAMA

Švenčių dienomis, kurios „išpuola“ šeštadieniais, mieste dirba įvairios šeimos klinikos. Pasiskambinus į Centro šeimos kliniką Katedros gatvėje, registratorė sakė, kad klinika šeštadieniais dirba nuo 9 iki 12 val. „Nors pacientų būna nedaug, budintys gydytojas sėdi klinikoje ir laukia. Tiesa, vasario 16-ąją klinika nedirbo, bet jei būtų prireikę medikų pagalbos, pas mus užsiregistravę ligoniai tądien būtų galėję drąsiai galėjo kreiptis į ligoninės Priėmimo skyrių“, – sakė Centro šeimos klinikos registratorė.

Panašiai dirbanti sakė ir kita klinika Stoties gatvėje. Tik šeštadienį jie darbą pradeda 8.30 val., o baigia 13 val. Kaip ir Katedros gatvėje esanti klinika, Stoties gatvės klinika Vasario 16-ąją nedirbo, bet pacientai, esant reikalui, galėjo kreiptis į ligoninę.

Raimonda MIKUČIONYTĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų