REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Panevėžio miesto tarybai nepritarus mažinti atlyginimus merui ir jo pavaduotojai, Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje kreipėsi į teismą prašydama išaiškinti, ar sumažėjus gyventojų skaičiui jie gali gauti tuos pačius atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vyriausybės atstovės, atlyginimai merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui ir jo pavaduotojai socialdemokratei Reginai Eitmonei turi mažėti dėl statistikos duomenų.

REKLAMA

„Panevėžyje sumažėjo gyventojų, jų nebėra 100 tūkstančių. Vadovaujantis šiais oficialiais skaičiais, turi keistis mero ir mero pavaduotojo alga. Sprendimų projektai buvo parengti, pateikti tarybai, tačiau taryba nusprendė juos išbraukti iš darbotvarkės“, – teigia Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Rasa Šošic.

Miesto vadovai aiškinosi, kaip skaičiuoti gyventojai mieste. Jie nieko nesužinojo, todėl taryba nutarė nepaisyti Vyriausybės atstovės įpareigojimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek žinau, yra trys skaičiai: Ligonių kasų duomenimis, registruota 109 tūkst., Statistikos departamente – 96 tūkst., Migracijos tarnyboje deklaruota 107 tūkst. Kažkokia painiava, tad reikia išsiaiškinti, kokie yra tikri skaičiai“, – sako Panevėžio tarybos narys Alfonsas Petrauskas.

Iki mokesčių meras gauna apie 5,2 tūkst. litų , pavaduotoja – tūkstančiu litų mažiau.

„Tie atlyginimai yra 3 tūkst. litų, o ne šeši ir ne dešimt. Tarybos nariams juokingai atrodo, jeigu vieno didžiausių miestų vicemeras uždirbtų 2 tūkst. litų. Kaip jums atrodo, kiek žurnalistas uždirba?“ – aiškino Panevėžio vicemerė R. Eitmonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžiečiai įvairiai vertina valdžios nenorą mažintis algų.

„Siūlau merui pasikeisti pareigomis su manimi. Technikos daktaras docentas gauna 390 litų už ketvirtį etato, nors dirbu tiek, kiek reikia“, – sakė vyras.

„Turbūt vyriausybės atstovė paskubėjo. Jeigu dokumentai, kaip suprantu, reglamentuoja, kad tai nėra tiesiogiai susieta su tuo gyventojų skaičiumi, tai jie protingi žmonės, žino, ką daro“, – teigė kalbinta moteris.

Teismui įpareigojus tarybą sumažinti vadovams atlyginimus, jie, atsižvelgiant į miesto gyventojų skaičių, sumažėtų beveik tūkstančiu litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų