REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpročiai, galintys padėti sulaukti 100 metų

Pragyventi 100 metų neseniai atrodė neįmanoma misija, bet šiandien, patobulėjus medicinai, šis amžius nėra toks tolimas, kaip gali pasirodyti. Visame pasaulyje garsus daktaras Ozas siūlo keletą patarimų, kurie padės prailginti gyvenimą ir nugyventi jį sveikai.

Pragyventi 100 metų neseniai atrodė neįmanoma misija, bet šiandien, patobulėjus medicinai, šis amžius nėra toks tolimas, kaip gali pasirodyti. Visame pasaulyje garsus daktaras Ozas siūlo keletą patarimų, kurie padės prailginti gyvenimą ir nugyventi jį sveikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Paįvairinkite mitybą raudonos spalvos maistu Raudonos spalvos maisto produktai ne tik pagyvins jūsų patiekalus, bet ir padės prailginti gyvenimą. Kryžmažiedės daržovės, tokios kaip raudonieji kopūstai, gali apsaugoti jus nuo vėžio, o burokų sultys teigiamai veikia kraujagysles.

REKLAMA

• Per dieną išgerkite bent vieną puodelį juodosios arbatos Gerti popiečio arbatą britams jau tapo tradicija. Ir nenuostabu, kad Britanijos karalienė Elizabeth sulaukė tokio amžiaus. Mokslininkai neseniai įrodė, kad vienas puodelis juodosios arbatos kiekvieną dieną gali prailginti gyvenimą bei sumažinti širdies priepuolio riziką 28 proc.

• Kasdien surinkite bent vieną telefono numerį iš atminties Nesvarbu, kokiu telefonu naudojatės, – bet kuris daugybę telefonų numerių išsaugantis komunikacijos prietaisas gerokai palengvino mūsų smegenų darbą. Jeigu norite ilgesnį laiką išlikti budrus (-i), lavinkite smegenis kasdien rinkdami numerius iš atminties. Tai vienas paprasčiausių būdų išvengti senatvinės sklerozės ir išlaikyti stiprią atmintį.

REKLAMA
REKLAMA

• Norėdami išvengti infekcijų viešosiose vietose naudokitės pirmu tualetu Naudodamiesi tualetu viešosiose vietose pirmąjį tualetą paprastai praleidžiate? Jūs ne vieni. Tyrimai rodo, kad dauguma žmonių, siekdami daugiau privatumo, linkę eiti į tolimesnį ar net paskutinį tualetą. Taigi, vertėtų žinoti, kad pirmasis nuo įėjimo tualetas būna rečiausiai naudojamas, tad ir bakterijų jame mažiausiai.

• Lipkite laiptais Dar vienas sveiko gyvenimo būdo patarimas – vietoje kelionės liftu rinktis lipimą laiptais. Tai vienas paprasčiausių būdų sustiprinti kojas, užpakalį, kitus raumenis ir, žinoma, širdį. Jei norite didesnio krūvio, darykite didesnius žingsnius praleisdami po vieną laiptelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Po dušo atlikite tempimo pratimus Jūsų kūno lankstumas – jaunystės įrodymas. Vis dėlto, tempimo pratimus geriausia atlikti, kuomet raumenys įšilę, t.y. po sporto arba po karšto dušo. Tempimo pratimai padeda išlaikyti gražią laikyseną bei apsaugo nuo raumenų skausmo.

• Sulaikykite kvėpavimą Šis paprastas pratimas plaučiams gali būti atliekamas bet kuriuo paros metu. Tai tarsi maža treniruotė, padėsianti išlaikyti plaučius sveikus. Jums tereikia giliai įkvėpti, sulaikyti kvėpavimą apie 10 sekundžių ir pro pusiau sučiauptas lūpas lėtai iškvėpti. Taip „įdarbinsite“ visas plaučių galūnėles.

REKLAMA

• Pratimas „Reverse Warrior“ Visi žinome jogos naudą organizmui, bet ne kiekvienas iš mūsų turi laiko ir noro jiems atlikti. Laimei, yra vienas unikalus pratimas, kuris, reguliariai atliekamas, padeda atsikratyti antsvorio. „Reverse Warrior“: Stovėdami plačiai į šalis pražerkite kojas, sulenkite dešinę koją taip, kad šlaunis būtų lygiagreti su grindimis. Kelkite ištiestą dešinę ranką virš galvos, o kairiąja remkitės į kairę koją kaip įmanoma žemiau. Išbūkite tokioje padėtyje 20 sekundžių ir pakartokite tą patį su kita koją.

REKLAMA

• Kramtykite maistą bent 20 kartų Kramtykite vieną kąsnį ne mažiau 20 kartų: taip ne tik padėsite savo skrandžiui, greičiau pajusite sotumą, bet ir, remiantis naujais tyrimais, sumažinsite pavojų susirgti cukriniu diabetu.

• Mažinkite suvartojamų kalorijų skaičių Kartais bandymai atsispirti maistui galiausiai baigiasi persivalgymo priepuoliais. Kad taip neatsitiktų, daktaras Ozas ragina ne atsisakyti savo mėgstamų produktų, bet mažinti jų suvartojamą kiekį. Vietoje visos plytelės šokolado ar traškučių pakelio suvalgykite tik pusę. Taip patenkinsite savo troškimą, tačiau suvartosite mažiau kalorijų nei įprastai.

Parengė Rasuolė Čepulinskaitė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų