REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Mados infekcijos“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė ir prodiuserė Renata Mikailionytė trečiadienį pristatė jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio programą, jame dalyvausiančius Lietuvos ir užsienio dizainerius, su festivaliu susijusius renginius ir kitas „Mados infekcijos“ naujienas.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio organizatorės bei savo kūrybą festivalyje pristatysiantys dizaineriai žiniasklaidos atstovus pasitiko juodais popieriniais akiniais uždengtomis akimis: „Madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti. Kuo bus daugiau dizaino Lietuvoje, tuo bus geriau, – sakė S. Straukaitė.

REKLAMA

Kasmet per „Mados infekciją“ modeliai žingsniuoja originaliais, specialiai šiam renginiui sukurtais podiumais. Šiemet buvo pasirinkta sankryžos tema, tad podiumas turėtų priminti judriausią pasaulyje, Tokijuje esančią sankryžą.

Organizatorės džiaugėsi, kad šių metų „Mados infekcijoje“ bus itin daug vyriškos mados ir mišrių kolekcijų arba kolekcijų tik vyrams.

Renginyje iš viso bus pristatytos 15 kolekcijų: 12 iš Lietuvos ir 3 iš užsienio.

Dizainerė Ieva Daugirdaitė žada pristatyti rudens/žiemos 2013 kolekciją, kur dominuos įvairių spalvų odos ir kailiai. „Pasistengsiu įrodyti, kad tikrai verta laukti rudens“.

REKLAMA
REKLAMA

Egidijus Sidaras su mados namais „Cantas“ pristatys mišrią kolekciją vyrams ir moterims. Dizaineris prisipažino, kad modeliai vis dar kuriami,

Lietuvos dizainerė iš Norvegijos Kristina Vikøren, jau trečią kartą dalyvausianti „Mados infekcijoje“, pristatys, kaip pati sakė, žalią ir jausmingą, impresionistų kūrybos įkvėptą kolekciją.

Linos Gudinavičiūtės kolekcijos temą padiktavo šalta lietuviška žiema, kai svarbiausia apsirengti šiltai ir daug, tad nenuostabu, kad ji taip ir vadinasi – „Sluoksniai“.

Lilija Larionova žadėjo pristatyti vyrišką kolekciją: rimtą, grafišką ir su mažai spalvų.

„Mados infekcijoje“ debiutuosiantys „Mados injekcijos“ nugalėtojai, kūrybinė iniciatyva „Laba diena“ pristatys pirmąją savo rudens/žiemos kolekciją, įkvėptą lietuvių mitologijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati „Mados infekcijos“ siela S. Straukaitė taip pat pristatys savo darbus – kolekciją, pavadintą 50x50.

Kadangi ši, kovo 22-23 dienomis vyksianti „Mados infekcija“ švenčia 15-ąjį gimtadienį, pristatymo pabaigoje susirinkusiųjų laukė staigmena – festivalio logotipu puoštas tortas ir taurės putojančio šampano.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų